Fodbold nyheder

Gareth Bale kan få permanent aftale i Spurs under én betingelse

Af Philip Sinkbæk Jensen

Real Madrid-ejede Gareth Bale er en dyr spiller at have på lønningslisten, hvilket Tottenhams ledelse godt er klar over. De sportslige resultater skal flaske sig for London-klubben, hvis Spurs skal have råd til at binde Bale permanent.

Article image
Ritzau-Scanpix

31-årige Gareth Bale, der i øjeblikket er Tottenham-spiller på en ét-årig lejeaftale fra Real Madrid, skal fortsat finde målformen frem, hvis den dyre kantspiller skal gøre sig forhåbninger om at blive en permanent Tottenham-spiller. Ifølge The Guardian, så har Bale en så lukrativ aftale i Real Madrid, at han indkasserer knap 5,2 millioner kr. om ugen. Skulle Bale forlange en lignende aftale i Tottenham, såfremt at Bale og Tottenham ønsker at indgå et videre samarbejde, så skal London-klubben som minimum kvalificere sig til næste års Champions League for at opretholde en finansiel balance og økonomisk ansvarlighed overfor en så stor kontrakt. Dette er betingelsen for Bale, hvis kantspilleren skal have en fremtid i klubben.

Tottenham befinder sig i øjeblikket på en 7.-plads i Premier League, og må derfor spejde op til de fire Champions League-givende topplaceringer. Alligevel ser målsætningen opnåelig ud for Tottenham, der blot er seks point bag Chelsea, der har spillet to kampe mere. Dog gælder samme vilkår for West Ham og Everton, der henholdsvis indtager 5.- og 6.-pladsen foran Tottenham, der ligeledes er to kampe bagud til Chelsea. Det skal med andre ord flaske sig for Spurs, hvis de skal kvalificere sig til næste års Champions League igennem Premier League. Ifølge Football Insider melder fodboldeksperten Danny Mills, at Spurs’ bedste mulighed er at gå benhårdt efter Europa League-titlen:

- Der er en reel mulighed for, at de (Tottenham, red.) kan vinde to trofæer her, og ende med at vinde Champions League næste år ved at vinde Europa League i år, siger Danny Mills til Football Insider, der videre forklarer, hvorfor Bale og Tottenham bør vinde Europa League:

- Hvis de er Champions League næste år, så kan Tottenham formenligt godt have råd til ham (Bale, red.). Det retfærdiggør, at Mourinho er i Tottenham, fordi at de har vundet et trofæ, og det kan ydermere retfærdiggøre, at Bale stadigvæk er der med sin store løn. Det ligner, at han (Bale, red.) er ved at spille noget god fodbold i øjeblikket, men det hele afhænger stadigvæk af, hvordan den næste sæson ser ud for Tottenham, og om de har nogle trofæer i skabet. Hvis man bringer Gareth Bale på banen i de store kampe, og hvis han scorer i en finale og vinder dig pokalfinalen, så kan man også ende med at vinde Champions League på grund af ham, forsikrer Danny Mills, der refererer til, at Bale igen har fået gang i scoringerne og tidligere har bevist, at han er vigtig i storkampe.

Indkast.dk bragte i sidste uge, at Jose Mourinho kun forholder sig til, at han som Tottenham-manager alene har Bale på lån i en ét-årig lejekontrakt, og at Mourinho derfor kun forholder sig til det. Tottenham-manageren udtalte dengang, at det er op til Real Madrid-træneren, Zinedine Zidane, at melde ud, hvad planerne fremadrettet er for Gareth Bale. Personligt har Bale ikke meldt ud, hvor han selv ønsker at fortsætte sin karriere.

Mere om Gareth Bale

Mere om Tottenham

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik