Y. En-Nesyri (69), Y. En-Nesyri (90)
Magnus Kisbye

Haaland slog rekorder på stribe i Dortmund-triumf

Haaland var endnu en gang afgørende for Dortmunds videre færd i Champions League.
Dortmund kunne spille sig i kvartfinalen i Champions League for første gang siden 2016/17-sæsonen, da de tog imod Sevilla i returkampen i ottendelsfinalen i verdens fineste klubturnering. Det første opgør endte 3-2 til tyskerne, som dermed stod med det bedste udgangspunkt inden aftenens brag.

Turneringens topscorer, Erling Braut Haaland, kunne med sine otte mål drømme om at slå Cristiano Ronaldos imponerende rekord fra 2013/14-sæsonen, hvor portugiseren scorede 17 gange i den sæsons Champions League-kampe. Hvis nordmanden skulle slå den rekord, var han mere eller mindre tvunget til at forøge sit mål-antal ved aftenens kamp.

Som sagt så gjort. Efter 36 minutter præget af intensitet, men uden store chancer, spillede Reus bolden på tværs, hvor nordmanden dukkede op. Haaland sparkede bolden stensikkert i kassen uden chance for Bono i Sevilla-målet. Det var første halvelgs eneste mål, og mandskaberne gik dermed til pause 1-0.

Kort efter anden halvleg blev fløjtet i gang, fik Haaland endnu en gang øget sit kandidatur som overtager af Ronaldos førnævnte rekord. Først havde nordmanden sparket bolden i mål på spektakulær vis, men VAR dømte et straffespark inden da. Her brændte nordmanden, men denne gang var VAR på Dortmund-angriberens side. Bono var gået for tidligt, og Haaland fik en ny chance fra 11-meter-pletten. Der var han mere træfsikker og var med sit 10. mål nu ’kun’ syv mål fra rekorden. Dog slog han med sin anden scoring hele tre andre Champions League-rekorder. Han er nu således:

- Den første spiller til at score to mål i fire kampe på stribe i Champions League.
- Den yngste spiller, der når 20 scoringer i Champions League (20 år og 231 dage).
- Den spiller, der har brugt færrest kampe på at opnå 20 Champions League-scoringer (14 kampe).

Sevilla var upåvirkede af Haalands mål og rekorder til følge, og 20 minutter senere bragte de lidt spænding tilbage i opgøret i den anden ende. Emre Can nedlagde ny-indskiftede Luuk de Jong i feltet, hvilket resulterede i et straffespark til det spanske mandskab. Her skulle Youssef En Nesyri kun bruge et enkelt forsøg, da han via overlæggeren sparkede bolden ind til 2-1.

Dybt inde i overtiden skulle spændingen dog blive total, da Youssef En Nesyri headede bolden ind bag Marwin Hitz i Dortmund-målet. Trods et tungt pres i de sidste minutter, blev der ikke scoret yderligere. Dermed er Dortmund videre til kvartfinalen for første gang i fire år. Haaland får således også to kampe yderligere til at nærme sig Cristiano Ronaldos rekord. Hvis Dortmund går hele vejen til finalen, vil han have fem kampe til at opnå de syv resterende mål.