Fodbold nyheder

Medie: Klopp er favorit til det tyske landstrænerjob

Af Magnus Kisbye

Goal.com er kommet med deres bud på Joachim Löws arvtager efter sommerens EM-slutrunde.

Article image
Ritzau-Scanpix

Som Indkast.dk kunne skrive tidligere i dag, har Joachim Löw meldt ud, at han ønsker at stoppe som tysk landstræner efter sommerens EM-slutrunde. I den forbindelse har Goal.com rangeret de ti største favoritter til at overtage posten for den 61-årige tysker.1. Jürgen Klopp

Nuværende job: Liverpool

Kontrakten udløber: juni 2024

Klopp er længe blevet meldt ivrig efter at tage det tyske landstrænerjob på et eller andet tidspunkt i sin karriere, og da ’The Reds’ har det svært i 2020-21-sæsonen, kan Löws fratræden muligvis give mulighed for en ny start for Klopps karriere.


Han har dog offentligt udelukket sig selv som en mulighed.


2. Hansi Flick

Nuværende job: Bayern München

Kontrakten udløber: juni 2023

Den regerende tyske og europæiske mester kender den tyske opsætning godt efter at have fungeret som Löws assistent i otte år, og han har ligeledes arbejdet som det tyske fodboldforbunds sportsdirektør forud for hans Bayern-job.


3. Ralf Rangnick

Nuværende job: Arbejdsløs

Den 62-årige er arbejdsløs efter en lang periode med at have etableret RB Leipzig blandt Tysklands tophold, og Goal og Spox kan melde, at landstrænerjobbet er en af de muligheder, han overvejer, hvis han skal vende tilbage til trænerbænken.

- Ingen kan vide det. Jeg lader det komme til mig, og jeg er selv meget begejstret, sagde Rangnick i december om sin mulige interesse i Tysklands landstrænerjob


4. Julian Nagelsmann

Nuværende job: RB Leipzig

Kontrakten udløber: juni 2023

Som 33-årig vil Nagelsmann blive den yngste tyske træner i historien, hvis han overtager fra Löw til sommer.

Han har dog umiddelbart ikke travlt med at blive landstræner. Han fortalte følgende til journalister i 2020:

- Det er en stor ære at være landstræner, men jeg har stadig lidt tid, og jeg vil være på banen hver dag og nyde klubfodbold.


5. Stefan Kuntz

Nuværende job: Tysklands U-21-landshold

Kontrakten udløber: juni 2023

Kuntz løftede europamesterskabet som spiller i 1996 og har også oplevet succes på trænerbænken, da han førte Tysklands U21-landshold til europæisk sejr i 2017.

Han betragtes som en af de øverste kandidater til at overtage for Löw, selvom han ikke har helt det samme høje omdømme som nogle af de andre kandidater.


6. Lothar Matthäus

Nuværende job: Arbejdsløs

Verdensmesteren fra 1990 ville være et langskud til Löws job, da hans sidste trænerjob var i Bulgarien tilbage i 2011.

- Selvfølgelig er jeg interesseret i fodbold og landsholdet, men jeg er tilfreds med mit liv. Jeg udelukker det, har Matthaus tidligere sagt.


7. Armin Veh

Nuværende job: Arbejdsløs

Stuttgart-legenden arbejdede sidst for Köln som teknisk direktør mellem 2017 og 2019.

Lothar Matthaus lagde for nylig den 60-åriges navn frem i forbindelse med landstrænerjobbet og sagde:

- Armin Veh arbejder godt, kommer godt overens med holdet og er god med spillerne. Han har også en vis ro.


8. Lucien Favre

Nuværende klub: Arbejdsløs

Tyskland har aldrig før ansat en udlænding til at stå i spidsen for deres landshold, hvilket gør den schweiziske eks-Dortmund-boss til en ’underdog’ til jobbet.

Favres fine resultater på Signal Iduna Park kan dog være til hans fordel, især når det kommer til at udvikle ungt talent.


9. Arsene Wenger

Nuværende job: Arbejdsløs

Franskmanden har allerede været sat i forbindelse med det tyske landstrænerjob, da han afviste jobbet to gange, mens han stadig var ved Arsenal-roret.

I 2019 udtrykte han sin interesse for at arbejde ved VM-slutrunden i Qatar i 2022 og sagde til BeInSports:

- Jeg må sige, at jeg altid har ønsket at være til verdensmesterskabet, fordi jeg følte, at det var en leders opgave at være, hvor de bedste fodboldspillere i verden spiller fodbold.


10. Jürgen Klinsmann

Nuværende job: Arbejdsløs

En legende på det tyske landshold som spiller, der vandt både verdensmesterskabet i 1990 og EM 1996. Klinsmann har dog klaret sig mindre succesfuldt på trænerbænken.

Han var faktisk Löws forgænger på landsholdet og trådte tilbage efter at have ført Tyskland til semifinalerne ved verdensmesterskabet i 2006. Hans tid med det amerikanske landshold endte i en katastrofe, da han missede kvalifikationen til VM-slutrunden i Rusland i 2018.

Mere om Tyskland

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik