Fodbold nyheder

Superliga-klubberne fuldstændig tavse

Af Daniel Jensen

VM i Qatar er et omdiskuteret emne for tiden, men klubberne i Superligaen har væbnet sig med stilhed.

Article image
Ritzau-Scanpix

De norske klubber tog i sidste uge bladet for mundet og opfordrede det norske fodboldforbund til at boykotte den kommende VM-slutrunde i Qatar på grund af den behandling, de mange immigrantarbejdere har modtaget i forbindelse med at få gjort landet klar til 2022. Det fik sat ild til diskussionen omkring, om klubber i andre lande også skulle begynde at lægge pres på forbundene, og det er nu nået til Danmark.

Ritzau har i den forbindelse foretaget en rundspørge hos de danske Superliga-klubber for at spørge ind til deres holdninger omkring en boykot, og i langt de fleste tilfælde er de blevet mødt af tavshed. Kun to ud af de 12 klubber har sat lidt ord på.

FC København, FC Midtjylland og Lyngby udtalte alle, at de ingen holdning har til problemstillingen. AaB, AGF, Randers FC og AC Horsens henviste alle til divisionsforeningen, hvor holdningen er ingen holdning. OB og Vejle svarede, at de ingen kommentarer havde til det, mens SønderjyskE endnu ikke har taget stilling.

Kun FC Nordsjælland og Brøndby IF udtrykte, at de havde taget stilling til det, men at det forbliver internt med DBU. DBU har tidligere meldt ud, at de ikke kommer til at boykotte slutrunden, medmindre der er flertal for det i Folketinget.

Verdensmesterskabet i Qatar bliver efter planen skudt i gang den 21. november i 2022.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik