AGF - FC Nordsjælland

Danmark: Superligaen
AGF B. Sanneh (6)
Ceres ParkFuld tid0-1
FC Nordsjælland U. Jenssen (13)
LineupReferatVideo

Stort drama i Århus da Nordsjælland endelig fik en sejr

Af Henrik Varbøl Andersen

Ovenpå dramaet og Jacob Nielsen-gate i Parken var det tid til møde mellem AGF og FC Nordsjælland, og seneste sejr til Flemming Pedersens unge tropper var netop mod AGF tilbage i november.

Article image
Ritzau-Scanpix

David Nielsen havde valgt de samme elleve startende, som hentede et point i Parken søndag, mens FC Nordsjælland havde ændret på to pladser. Samtidig var det et opgør mellem top og bund i Superligaen, hvor gæsterne efterhånden kan mærke Lyngbys ånde i nakken.

Allerede efter fem minutter steg Jacob Nielsens blodtryk formentlig op i samme niveau som i slutminutterne i Parken, da VAR kaldte dommer Morten Krogh ud til skærmen. Boubacarr Sanneh gik stærkt ind i en tackling, men hans venstre ben fortsatte ind på benet af Ibrahim Sadiq. I første omgang ikke noget Krogh havde dømt for, men blot ladet spillet fortsætte.

Efter en kort gennemgang af situationen på skærmen var dommer Krogh ikke i tvivl – direkte rødt til Sanneh, og hjemmeholdet bragt i en svær situation med en mand i undertal resten af kampen.

AGF-bænken tændte af i sådan en grad, at fjerdedommeren kaldte Morten Krogh ud, og han viste endnu et rødt kort denne gang til fysisk træner Peter Sand, som gik samme vej som Sanneh. Jesper Juelsgaard blev sendt ind i stedet for Jon Dagur Thorsteinsson, mens Sanneh og Sand tog opstilling i spillertunnelen.

Herfra kunne de begge syv minutter senere se Sadiq få sin hævn, da han steg højt til vejrs og snittede en hjørnesparksbold ind foran Kamil Grabara, hvor Ulrik Yttergård Jenssen dukkede op og prikkede gæsterne i front.

AGF-bænken var efterhånden ved at selvantænde, over hvad de mente, var den ene fejlkendelse efter den anden. Stort set hver gang Morten Krogh fløjtede kunne man høre David Nielsen kommentere dommen nede fra sidelinjen. Han havde mere travlt med at hjælpe Krogh end sine spillere, og det var ganske logisk, at han modtog en advarsel efter 31 minutter, da han endnu engang var oppe i det røde felt.

Det var ikke et chancefyldt opgør, men omkring otte minutter før pausen måtte Casper Højer redde Sadiqs forsøg inde på stregen efter Grabara var passeret. En dramatisk første halvleg endte dog uden flere scoringer, og mon ikke David Nielsen havde nok at snakke med sine spillere om i pausen.

Det virkede ikke umiddelbart som om AGF-træneren havde fået pulsen ned, da han blev interviewet op til anden halvleg af TV3-sports reporter på linjen. Her brugte han mere tid på at skælde ud over det røde kort og at TV-kommentatorerne var enige i, at det røde kort var korrekt, end at fortælle hvordan hjemmeholdet skulle få point ud af opgøret.

Der var fortsat god intensitet i opgøret, og spillet var betydeligt bedre fra begge hold end i første. Dog var der fortsat lidt langt mellem de åbne chancer. Efter 72 minutter var Patrick Mortensen dog sikker på, at han blev snydt for et straffe, men igen afviste VAR ”De Hvie”.

AGF-anføreren forsøgte at komme først på bolden i feltet, men blev holdt fast i armen af Mads Thychosen, men VAR vurderede altså, at det ikke var nok til et straffe. Hjemmeholdet valgte kort efter at satse offensivt, og smide Alexander Ammitzbøll på banen til et sidste desperat forsøg i jagten på point.

Hjemmeholdet fik lagt et godt tryk på gæsterne, men de kunne ikke nedbryde defensiven hos de unge gæster, som fik afvist det meste. AGF forsøgte og forsøgte men der var ikke meget der lykkedes i og omkring feltet.

Scoringerne udeblev og dermed hentede de sjællandske gæster deres første sejr på udebane i denne sæson, og deres første sejr i otte kampe. Dermed lykkedes de med at få lagt et pres på Lyngby, som i morgen tager imod FC Midtjylland.

VAR skabte altså igen drama for AGF, og mon ikke David Nielsen får lejlighed til at drøfte det røde kort de næste dage.


AGF
(4-3-3)
73Kamil Grabara
34Kevin Diks
37Sebastian Hausner
15Bubacarr Sanneh
16Casper Højer
10Patrick Olsen
6Nicolai Poulsen ↩79
27 ↩79
11Gift Links
9Patrick Mortensen (C)
17Jón Thorsteinsson ↩9
Bænk
1William Eskelinen
38Alexander Ammitzbøll ↪79
13Alexander Munksgaard
18Jesper Juelsgård ↪9
7Milan Jevtović
22Benjamin Hvidt
29Bror Blume ↪79
FC Nordsjælland
(3-4-1-2)
1Peter Vindahl-Jensen
2Mads Thychosen
36Maxwell Woledzi
3Ulrik Jenssen
23Oliver Villadsen
6Jacob Christensen
45Tochi Chukwuani ↩59
27Daniel Svensson ↩59
8Magnus Andersen (C)
37Ibrahim Sadiq ↩46
10Kamal Deen Sulemana ↩70
Bænk
30Martin Vantruba
12Isaac Atanga ↪46
21Chukwuemeka Paul Nnamani
25Ivan Mesík ↪59
22Victor Jensen ↪59
32
41Abu Francis ↪70

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik