Fodbold nyheder

Liverpool-legenden Ian St. John er gået bort

Af Oscar A. Olesen

Efter længere tids kamp mod sygdom er det tidligere Liverpool-ikon Ian St. John gået bort.

Article image
Ritzau-Scanpix

I 1965 sikrede den daværende Liverpool-angriber Ian St. John klubbens første FA Cup-triumf, da han med sit ikoniske mål i finalens forlængede spilletid mod Leeds lagde grund for sejren. I dag er han gået bort i en alder af 82 år, udmelder Ians egen familie ifølge Sky Sports.

- Det er med stor sorg at meddele jer, at vi har mistet en mand, en far og en bedstefar efter et længere sygdomsforløb. Ian forlod os fredeligt, og med sin familie ved sin side.

Den populære skotte var et vigtigt aktiv for Liverpool og manager Bill Shankly gennem ti år fra 1961 til 1971, hvor det blev til 425 kampe og 118 mål for ”The Reds.” Han blev i sin tid hentet i skotske Motherwell for nutidens lette sum af 325.000 kroner, hvilket dengang blev Liverpools transferrekord.

Udover at have stor andel i Liverpools første FA Cup-trofæ, var Ian St. John også med til at vinde to mesterskaber med klubben i 1964 og 1966. Han nåede at lave ni mål i 21 kampe for Skotlands landshold, og blev i 2008 optaget i den skotske Hall of Fame på baggrund af karrierens sportslige bedrifter.

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik