OB - Randers

Danmark: Superligaen
OB
Nature Energy ParkFuld tid2-1
Randers
LineupReferat

OB tog tiltrængt sejr over Randers

Af Niels Nedergaard

OB tog en tiltrængt sejr på 2-1 over Randers, selvom holdet var nede med 0-1 undervejs.

Article image
Ritzau/Scanpix

Med en sejr kunne OB holde liv i drømmen om at komme med i top seks, mens gæsterne fra Randers med en sejr nærmest kunne cementere deres position i top seks. Der var med andre ord vigtige point på spil, da de to mandskaber søndag eftermiddag bragede sammen i Odense.

Gæsterne fra Randers tog hurtigt initiativet og satte sig på tingene i begyndelsen af opgøret. Kronjyderne kom da også frem til et par gode muligheder i de første ti minutter. Først var det Mathias Greve, der tog et par fine træk og afsluttede på kanten af feltet, men over mål. Herefter forsøgte Tosin Kehinde sig efter næsten samme opskrift som ved Greves forsøg. Men skarpheden manglede fra dem begge.

Efter 18 minutters spil var det dog OB, der var tæt på at bringe sig i front stik imod spil og chancer. Issam Jebali knaldede bolden på overliggeren, og på den efterfølgende retur, var det Mart Lieder, der sendte bolden i nettet, men desværre for fynboerne tog den hollandske angriber hånden til hjælp, inden han satte bolden i kassen. Derfor blev målet korrekt annulleret.

Men vi skulle få mål i kampen, for efter 23 minutters spil dukkede Randers’ topscorer, Alhaji Kamara, op ud af det blå og gjorde det til 1-0 for gæsterne. Kamara havde ellers været totalt usynlig i kampen indtil dette tidspunkt, men så er det jo godt, at man har en målnæse som Kamara. 1-0 til Randers, hvilket var fuldt ud fortjent set ud fra spil og chancer. Få minutter senere måtte Alhaji Kamara dog lade sig udskifte med en skade. Et stort slag for Randers, der ellers lige havde bragt sig foran i opgøret.

Det blev dog værre på skadesfronten for Randers FC. For fem minutter før pausen måtte holdets anfører, Erik Marxen, lade sig udskifte med en skade. De to skader gjorde, at der var lagt hele syv minutter til første halvleg, og i den tillagte tid pressede OB på for en udligning. Og det pres gav pote, da Emmanuel Sabbi tog et par fine træk i gæsternes felt, og så lagde angriberen sikkert bolden i nettet og gjorde det til 1-1. Dette var også stillingen ved pausen.

I begyndelsen af anden halvleg var det hjemmeholdet, der forsøgte at sætte sig på løjerne. Det var dog Randers, der fik anden halvlegs indtil videre største chance efter små 55 minutter, da Tosin Kehinde smækkede til bolden på overliggeren. Få minutter senere var Randers så tæt på at bringe sig foran på ny, men bolden blev reddet på stregen.

Få minutter senere gik det dog stærkt den anden vej, da Issam Jebali lavede en fiks detalje og hoppede over bolden, og bagved ham lå Mart Lieder, der kunne sende bolden i kassen og gøre det til 2-1 for OB. En vild udvikling, og så var det pludselig OB, der var på sejrskurs efter at have været bagud.

Efter hjemmeholdets føringsmål forsøgte gæsterne at kæmpe sig tilbage i opgøret, men det var som om, at Randers led en smule af, at de ikke havde Alhaji Kamara med i opgøret længere. I hvert fald var den farligste mand for gæsterne Tosin Kehinde. Og så skal vi tilbage til skadeshelvedet hos Randers. For med tyve minutter tilbage måtte også Frederik Lauenborg lade sig udskifte med en skade.

De store chancer udelbev dog i resten af opgøret, og Randers kom aldrig helt tæt på at få udlignet hjemmeholdets føring. Derfor endte det hele med en smal sejr på 2-1 til OB, der tog en tiltrængt sejr. Samtidig kunne fynboerne glæde sig over, at Bashkim Kadrii gjorde comeback, da han blev indskiftet få minutter før tid.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik