Y. Tielemans (6)
D. Luiz (39), A. Lacazette (45), N. Pépé (52)
Nicolai Christensen

Willian og Pepe strålede i fortjent Arsenal-sejr

Et af dagens to første Premier League-opgør stod imellem Leicester og Arsenal på King Power Stadium, og det endte med en fuldt fortjent sejr til ”The Gunners” på 3-1.
Leicester og Arsenal spillede begge Europa League i torsdags, hvor førstnævnte røg ud til Slavia Prag efter et 2-0-nederlag på hjemmebanen. Sidstnævnte skulle hen til 87. minut før, at det lykkedes dem at score sejrsmålet imod Benfica, der gjorde, at de er med i ottendedelsfinalen, hvor de møder deres onde ånd fra sidste sæson, Olympiakos.

Dermed to klubber med de samme vilkår forud for dagens opgør, hvor de skulle i kamp igen efter mindre end tre døgn. Brendan Rodgers havde til dagens Premier League-opgør valgt at ændre på fire pladser ift. dem, der startede imod Slavia Prag i torsdags. Hans managerkollega på den anden side af kridtstregen, Mikel Arteta havde ligeledes besluttet at rotere, hvor han havde ændret at skifte på seks pladser, hvilket bl.a. betød, at Bukayo Saka, Martin Ødegaard og Pierre-Emerick Aubameyang alle startede dagens opgør på bænken.

De to klubber havde inden opgøret mødtes to gange i denne sæson, hvor Arsenal slog Leicester med 2-0 i starten af sæsonen i Carabao Cuppen, og Leicester slog Arsenal et par uger efter med 1-0 på Emirates, som var begyndelsen på en frygtelig resultat- og spillemæssig periode for ”The Gunners”.

Der skulle kun gå syv minutter før, at opgørets første mål faldt, og det stod hjemmeholdet ikke overraskende for. Efter noget sløset spil fra Granit Xhaka og Willian erobrede Youri Tielemans bolden ude ved sidelinjen, og efter et løb i moderat tempo ned imod Arsenal-målet sparkede belgieren den resolut ind bagved Bernd Leno. 1-0 til Leicester.

Arsenal sad på det meste af spillet i første halvleg, og havde flere fine opspil til chancer, men helt farlige formåede de ikke at blive. De fik dog alligevel bragt sig tilbage i kampen i det 39. minut, da David Luiz headede et indlæg fra Willian ind bagved Kasper Schmeichel i Leicester-buret.

Arsenal fortsatte presset på Leicester-målet, og kort inden pausen blev Arsenal tildelt et helt korrekt straffe, da Wilfried Ndidi havde armen på bolden efter et skudforsøg fra Nicolas Pepe. Straffesparket skulle dagens Arsenal-kaptajn Alexandre Lacazette tage sig af, og franskmanden eksekverede stensikkert ved at sende Schmeichel den anden vej.

Mere skete der ikke i en begivenhedsrig første halvleg, som Arsenal dominerede. Pauseresultatet var derfor 2-1 til Arsenal.

Arsenal fortsatte dominansen, og i det 52. minut endte bolden efter et flot angreb fra Arsenal for fødderne af Pepe lige foran målstregen, og så skulle ivorianeren bare trille bolden den sidste meter ind over stregen. Endnu engang på oplæg af udskældte Willian, der her til middag virkelig spillede en flot kamp.
Få minutter inden udgik Harvey Barnes med en skade, så altså ikke de bedste minutter for hjemmeholdet.

Efter 3-1-scoringen faldt intensiteten i opgøret, og det blev faktisk ikke til flere mål i dagens opgør, hvilket betød, at det endte 3-1 til Arsenal. Leicester kom tidligt foran, men Artetas mandskab var set over kampens 90 minutter det klart bedste hold på banen. Specielt spillere som Willian og Pepe lignede nogle, der ville ind og bevise sig selv.

Fraværet af James Maddison var tydeligt for Rodgers og hans hold, og de formåede ikke rigtig at skabe længere perioder på bolden. Udover nederlaget måtte Rodgers også se Barnes og Jonny Evans udgå med skader, som kan blive tilføjet en liste, der allerede indeholder James Justin, Dennis Praet, Ayoze Perez, Wes Morgan, Wesley Fofana og førnævnte Maddison.

Det blev altså en ganske god ude for Arsenal, der først spillede sig videre i Europa League og i dag slog Leicester fortjent. Det modsatte kan siges om Leicesters, som røg ud af Europa League, og tabte i dag.