Fodbold nyheder

Napoli vil have Maradona-statue

Af Stefan Lindahl

Til ære for Diego Maradona diskuterer man i Napoli mulighederne for at opføre en statue af den argentinske Napoli-legende.

Article image
Ritzau-Scanpix

I efteråret 2020 afgik Diego Maradona ved døden. For den italienske by Napoli, hvor argentiske Maradona tryllede i slutningen af 80’erne, og sikrede klubben deres to hidtil eneste Serie A-titler, betød det, at stadion i byen blev omdøbt til Stadio Diego Armando Maradona. Napoli er dog ikke færdig med at ære Maradona.

Ifølge Ciro Borriello, som sidder i Napolis byråd, diskuterer man mulighed for at få opført en statue af Napoli-ikonet. Til den napolitanske radiostation fortæller Borriello:

- Det skrider fremad, og vi må promovere det her initiativ mere.

- Det her er en periode, hvor alt sker på pandemiens betingelser, der er stadig mange syge, og befolkningen er forpint. Vi er dog på vej fremad, og vi håber, at museerne kan åbne i maj. Vi arbejder på statuen.

Selvom man i Napoli arbejder på statuen, så besværliggør corona-pandemien hele processen. Lige nu kan man i Napoli ikke komme videre med projektet, fordi man venter på en udmelding fra præmierministerens kontor, som man gerne vil mødes med fysisk. Det er dog svært i øjeblikket.

Mere om Napoli

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik