StillingReferat
Magnus Kisbye

Ajax kæmper sig videre i Europa League

Der var dog spænding til det sidste i aftenens 16-delsfinale.
Det var to aktuelle tophold, der mødtes, da Æresdivisionens nummer et, Ajax, tog imod Ligue 1’s ditto, Lille. Det hollandske mandskab stod med det bedste udgangspunkt inden aftenens returkamp i Europa Leagues 16-delsfinale, da opgøret i Frankrig endte 2-1 til Ajax.

Gæsterne var derfor presset til en sejr, og det var da også dem, der havde overtaget allerede fra kampens første fløjt. Det franske mandskab fik spillet sig til et par fine chancer i løbet af de første minutter, men svigtende skarphed samt en heroisk redning på stregen forhindrede gæsterne i at bringe sig foran.

Efter 14 minutter bragte hjemmeholdet sig dog på 1-0 efter et hjørnespark. Dusan Tadic slog bolden ind i feltet, og her dukkede Davy Klassen op og headede den ind bag Mike Maignan i Lille-målet. Efterfølgende bølgede kampen frem og tilbage, men holdene formåede ikke at score yderligere i første halvleg. Dermed kunne hjemmeholdet gå til pause med en 1-0-føring.

I kampens resterende 45 minutter var Lille-mandskabet derfor presset til at score to gange for at gøre sig forhåbninger om at spille sig videre til ottendedelsfinalerne. De største chancer tilfaldt dog hjemmeholdet, der flere gange dog forsømte muligheden for at lukke kampen endegyldigt.

I det 78. minut skulle der dog for alvor komme spænding tilbage i opgøret, da Lisandro Martinez nedlagde Jonathan David i Ajax’ felt, hvilket efter en VAR-gennemgang blev takseret til et straffespark. Yusuf Yazici eksekverede fra 11-meter-pletten og bragte sig dermed op på en delt førsteplads på Europa Leagues topscorerliste med sit syvende mål.

Det franske mandskab manglede nu kun et enkelt mål for at sende opgøret i forlænget spilletid, hvilket fik dem til at flytte bolden langt op på hjemmeholdets banehalvdel. Det gav kontramuligheder til Ajax, hvilket de udnyttede til fulde. Et indlæg blev headet på tværs af Bryan Brobbey, og bolden havnede hos David Neres, som passerede Mike Maignan i gæsternes mål.

Dermed var kampen reelt afgjort, og der blev da heller ikke scoret yderligere. Hjemmeholdet er derfor videre til Europa Leagues ottendedelsfinaler. Modstanderen bliver fundet i lodtrækningen fredag klokken 13.