Leeds - Southampton

England: Premier League
Leeds P. Bamford (47), S. Dallas (78), Raphinha (84)
Elland RoadFuld tid3-0
Southampton
LineupReferat

Leeds smadrede Southampton på 45 minutter

Af Daniel Jensen

Leeds tog hertil aften imod Southampton hjemme på Elland Road i en vigtig kamp i midten af Premier League. Leeds kæmper for at holde trit med subtoppen, mens Southampton skal have slået et afgørende huld til stregen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Allerede efter fem minutter var vi tæt på at få aftenens første scoring. Jannik Vestergaard havde taget hele vejen med frem på en dødbold, og danskerne endte da også med at komme helt fri til et hovedsted. Den store stopper fik dog ikke et særlig godt træf på bolden, så Vestergaard måtte se sin store chance gå forbi.

To minutter senere var Southampton igen tæt på, da Nathan Tella kom helt fri foran mål, men den unge englænder sendte sin afslutning lige i handskerne på Illan Meslier i Leeds-buret. Endnu en dødbold skulle også give Leeds deres første store chance. Her blev bolden headet på tværs i feltet, og så satte Liam Cooper en lang tå på, men Leeds-kaptajnen måtte se Alex McCarthy slå bolden over mål med det yderste af fingerspidserne.

Efter en halv time skulle VAR vise sit værd. Tella gik ned i feltet, og kampens dommer pegede på pletten. VAR kaldte ham dog ud til skærmen, og billederne viste tydeligt, at Tella havde filmet i situationen, og Leeds fik i stedet et frispark.

Kampen fortsatte i et hæsblæsende tempo, og efter 40 minutter burde Raphinha have bragt Leeds i front. Southampton havde igen de store drenge med fremme på en dødbold, men den blev afvist, og så gik det hurtigt. Jack Harrison fandt med en fantastisk aflevering brasilianeren, og så kunne han ellers løbe alene afsted ned mod Southampton-målet. Kantspilleren tog sig dog alt for god tid, og med et fantastisk returløb og en ligeså fantastisk takling fik Oriol Romeu afværget situationen.

Holdene var kun lige kommet op fra pausen, da Leeds tog føringen, og selvfølgelig var det klubbens topscorer, Patrick Bamford, der slog til. Angriberen modtog bolden på kanten af feltet, og med venstrebenet sparkede han bolden igennem benene på Vestergaard og ind i netmaskerne til 1-0. Få minutter senere var det tæt på at blive 2-0, men Tyler Roberts afslutning gik snært forbi den ene stolpe.

Leeds forsatte stormløbet, og igen var det Bamford, der fik chancen, men denne gang sendte den giftige angriber afslutningen lige på McCarthy, der også tog sig af riposten. McCarthy kom igen på arbejde efter en time, da keeperen diskede op med en fantomredning på Diego Llorentes forsøg tæt under mål.

Chancerne blev bare ved med at komme, og Vestergaard kom endnu en gang tæt på efter et hjørne. Her steg danskeren til vejrs midt i feltet, men Bamford stod i vejen på stregen og fik reddet forsøget. I stedet for en udligning fik vi et mål til 2-0. Leeds kørte endnu en gang en fremragende kontra, og her fandt Helder Costa Stuart Dallas på kanten af feltet. Her fik nordireren lige lagt bolden til rette for sig selv, før han satte en stiv tå på og smadrede kuglen i nettet.

3-0 skulle det også blive, da Raphinha fik gjort skaden god fra tidligere. Brasilianeren tog chancen på et frispark, og han placerede bolden helt ude ved den ene stolpe uden chance for McCarthy.

Leeds går med sejren op forbi Arsenal på tiendepladsen, imens Southampton stadigvæk kun har otte point ned til Fulham på den forkerte side af stregen.

Leeds
(3-3-3-1)
1Illan Meslier
14Diego Llorente
6Liam Cooper (C)
21Pascal Struijk
2Luke Ayling
43Mateusz Klich ↩59
15Stuart Dallas
22Jack Harrison ↩46
11Tyler Roberts ↩74
18Raphinha
9Patrick Bamford
Bænk
13Kiko Casilla
17Hélder Costa ↪46
30Joe Gelhardt
52Niall Huggins
35Charlie Cresswell
49Oliver Casey
10Ezdzhan Alioski ↪59
19Pablo Hernández ↪74
47Jack Jenkins
Southampton
(4-4-2)
1Alex McCarthy
35Jan Bednarek
4Jannik Vestergaard
22Salisu Karim
3Ryan Bertrand
17Stuart Armstrong
8James Ward-Prowse (C)
6Oriol Romeu ↩70
23Nathan Tella ↩58
10Che Adams
11Nathan Redmond ↩58
Bænk
44Fraser Forster
9Daniel Ings ↪58
19Takumi Minamino ↪58
40Dan Nlundulu
5Jack Stephens
31Kayne Ramsey
12Moussa Djenepo ↪70
64Alexandre Jankewitz
72Kgagelo Chauke

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik