Europa: Champions League
FT
1 - 4
(0 - 3)
Lazio
Bayern München
F. Acerbi (47), J. Correa (49)
R. Lewandowski (9), J. Musiala (24), L. Sané (42)
Daniel Fisker

Optakt: Lazio – Bayern München

Vil det lykkes for Bayern München at sætte kurs mod kvartfinalerne i Champions League, når de forsvarende mestre besøger Lazio, som for første gang siden 2000 er gået videre fra gruppespillet?
Kommentar:

Lazio tilkæmpede sig ganske vist andenpladsen i gruppespillet, men spillet var ikke overbevisende hele tiden. Det startede godt med en hjemmebanesejr over Borussia Dortmund, men den blev fulgt op af pointdelinger mod Club Brügge og Zenit Skt. Petersborg. De to pointdelinger blev efterfulgt af en nærmest obligatorisk hjemmebanesejr over Zenit Skt. Petersborg, inden gruppespillet blev afsluttet med yderligere to pointdelinger mod – Borussia Dortmund og Club Brügge.

De mere eller mere tvivlsomme resultater i gruppespillet hang tilsyneladende sammen med den sløje start, Lazio fik på Serie A-sæsonen. I weekenden lykkedes det dog for Simeone Inzaghis tropper at klatre op i top fire – inden det søndag lykkedes for AS Roma og Atalanta at banke Lazio ned på sjettepladsen – da Sampdoria blev besejret på Stadio Olimpico, som tirsdag aften får besøg af Bayern München. Selvom Lazios spil i gruppespillet ikke ligefrem var overbevisende, så er det uden ret meget tvivl det mest ideelle tidspunkt på sæsonen, at Lazio, som for første gang siden 2000 er gået videre fra gruppespillet, møder de Bayern München.

Det har således ikke ligefrem kørt på skinner for Bayern München, siden de forsvarende Champions League-mestre vandt VM for klubhold i Qatar for knap to uger siden. Da Bayern München vendte tilbage til Bundesligaen, måtte den sydtyske storklub nøjes med uafgjort mod oprykkerne fra Armenia Bielefeld. I weekenden måtte Bayern München, som dog fastholder førstepladsen i Bundesligaen, se sig slået af Eintracht Frankfurt. Det er dermed ikke den mest ideelle optakt, ”Die Roten” har fået til ottendedelsfinalerne i Champions League.

Man kan dog ikke tage fra Bayern München, at den sydtyske storklub er ubesejret i de seneste 17 Champions League-kampe. Derfor er det også usandsynligt, at Lazio kommer til at forpurre de forsvarende mestres flotte statistik. Bayern München spillede fænomenalt i gruppespillet, hvilket resulterede i hele 16 point. Den eneste kamp, som ”Die Roten” ikke vandt, var udebanekampen mod Atlético Madrid. Derudover vandt den sydtyske storklub samtlige kampe mod Red Bull Salzburg, Lokomotiv Moskva samt det omvendte opgør mod Atlético Madrid.

Karantæner og skader:

Lazio:

Lazio må undvære den skadesplagede målmandsprofil Thomas Strakosha, men målmandsveteranen Pepe Reina har været flittig til at påtage sig vikarrollen, siden han skiftede fra AC Milan på en fri transfer i sommeren 2020. Derudover må Lazio undvære den brasilianske forsvarsspiller Luiz Felipe, mens hans forsvarskollega Stefan Radu er tvivlsom.

Bayern München:

Bayern München må først og fremmest undvære højrebacken Benjamin Pavard og midtbaneprofilen Thomas Müller, som begge er testet positive for coronavirus. Derudover indbefatter Bayern Münchens skadesliste også Corentin Tolisso, Serge Gnabry, Douglas Costa, Alexander Nubel og Tanguy Nianzou. Til gengæld er Leon Goretzka og Javi Martinez vendt tilbage fra deres respektive skader, hvorfor midtbaneduoen kan komme på banen i Rom.

Bud på kampens profil:

Det er altid oplagt at pege på Robert Lewandowski, når man skal forsøge at udpege en profil i Bayern München-truppen. Den polske superangriber har således scoret i syv ud af de seneste ti kampe, mens han også indtager en suveræn førsteplads på topscorerlisten i Bundesligaen. I Champions League har Lewandowski dog været forholdsvis anonym, hvor han foreløbig må dele klubbens topscorerstatus med midtbaneraketten Kingsley Coman, som Lazio-forsvaret dermed også gør klogt i at holde et vågent øje med.

Hos Lazio er det også klubbens store angrebsprofil Ciro Immobile, der er det mest oplagte bud på en profil. Den italienske hovedstadsklub kommer sandsynligvis til at bruge den 31-årige italiener i angrebet sammen med argentineren Joaquín Correa – i et forsøg på at presse Bayern Münchens høje forsvarslinje.

Bud på kampens resultat:

Selvom Bayern München ikke ligefrem har vind i sejlene i øjeblikket, så rejser Champions League-mestrene uden tvivl til Rom som favoritter. Det virker i den forbindelse sandsynligt, at ”Die Roten” på Stadio Olimpico tager hul på en spadseretur mod kvartfinalerne i denne Champions League-sæson. Lazios fornuftige form i Serie A vidner dog om, at ”le Aquile” ikke kommer til at give op uden kamp. Buddet på et resultat bliver derfor 1-2.

Kampen spilles onsdag den 23. februar på Stadio Olimpico i Rom og sparkes i gang klokken 21:00. Kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER