Atlético Madrid - Chelsea

Europa: Champions League
Atlético Madrid
Arena NaţionalăFuld tid0-1
Chelsea O. Giroud (68)
OptaktLineupVideo

Optakt:
Atletico Madrid - Chelsea

Af Asbjørn Steffensen

Indkast.dk kigger frem mod en af ottendedelsfinalernes mest spændende opgør i Champions League mellem Atletico Madrid og Chelsea.

Article image

Kommentar:
Der venter en enormt spændende kamp mellem to formstærke hold tirsdag aften i Champions League. La Ligas førerhold, Atletico Madrid, møder et af Premier Leagues mest formstærke hold lige nu, Chelsea, i den første af to ottendedelsfinaler. Kampen spilles på neutral grund Arena Nationala i Bucharest grundet Englands Covid-19-restriktioner, der forhindrer engelske hold i at rejse til Spanien.

Atletico Madrid har denne sæson overraskende sat sig på førstepladsen i La Liga foran storklubberne Real Madrid og Barcelona, der har skuffet og ikke ramt deres topniveau endnu. Det har klubben fra Madrid udnyttet og spillet ekstra godt indtil videre. Til trods for et tidligt exit fra Copa del Rey til et hold fra den tredjebedste spanske række, har Atletico Madrid været solide gennem sæsonen. I defensiven har Stefan Savic, Mario Hermoso og Jan Oblak været stabile og blot lukket 16 mål ind i den spanske liga. Oppe foran har Luis Suarez, der topper topscorerlisten, Marcos Llorente og Joao Felix været skarpe og scoret størstedelen af klubbens mål. Træner Diego Simeone er i gang med sin tiende sæson i klubben, som han to gange er nået til Champions League-finalen med.

I efterårets gruppespil fik klubben skrabet ni point sammen, hvilket må siges ikke at være prangende, men var nok til at gå videre. Atletico Madrid tabte faktisk grupperundens første to kampe, men gik derfra gennem gruppen uden at tabe. Klubben endte under Bayern München i gruppen. Spanierne går til kampen som små favoritter.

Chelsea sagde farvel til Frank Lampard i januar måned efter en længere periode med skuffende resultater. Hans arvtager, tyske Thomas Tuchel, har siden sin ankomst imponeret. Tuchel har i sine otte kampe som manager endnu ikke tabt med klubben. Han har fået styr på klubbens defensiv, der kun har lukket tre mål ind i otte kampe. Offensivt er der dog stadig mangler, og spillerne står ikke ligefrem i kø for at score målene. Tammy Abraham er klubbens topscorer indtil videre i Premier League med beskedne seks mål. De offensive spillere bliver dog nødt til at fungere, hvis de skal låse Atletico Madrids stærke defensiv op.

Chelsea vandt deres Champions League-gruppe med et enkelt point ned til Sevilla. Klubben sikrede sig gruppesejren med en overbevisende sejr på 4-0 over det spanske hold, i en kamp hvor Olivier Giroud scorede fire mål. Chelsea vandt den prestigefyldte turnering tilbage i 2012, men er ikke favoritter til at gå hele vejen i år.

Karantæner og skader:
Atletico Madrid:
Yannick Carrasco (Skade)
Jose Gimenez (Skade)
Hector Herrera (Sygdom)

Chelsea:
Thiago Silva (Skade)
Tammy Abraham (Skade)
Christian Pulisic (Skade)

Bud på kampens profil:
Defensiven ser stærk ud hos begge hold i skrivende stund. Nøglen bliver derfor at åbnet hinandens forsvar, og derfor kommer holdenes offensive spillere til at spille en stor rolle. Luis Suarez har vist, at han stadig er giftig foran mål, og derudover har han erfaringen til at slå til, når det gælder. Uruguayaneren har scoret 26 mål i Champions League, og kan sammen med hans offensive medspillere tage fusen på Atletico Madrids defensiv.

Bud på kampens resultat:
Kampen kommer ikke til at kaste en masse mål af sig. Ingen af holdene er ikke kendt for at score mange mål. Det bliver et tæt opgør, men Atletico Madrid virker til gennem sæsonen at ahve været bedst, og de vil gøre alt for at vinde det trofæ, som de flere gange har været milimeter fra at vinde. Et bud herfra er 1-0 til Atletico Madrid.

Kampen fløjtes igang tirsdag aften klokken 21:00 på Arena Nationala i Bucharest. Dommer er tyske Felix Brych og kampen kan ses på TV3+ og Viaplay

Atlético Madrid
(3-4-2-1)
13Jan Oblak
15Stefan Savić
18Felipe
22Mario Hermoso ↩84
14Marcos Llorente
6Koke (C)
8Saúl ↩82
11Thomas Lemar
10Ángel Correa ↩82
7João Félix ↩82
9Luis Suárez
Bænk
1Ivo Grbić
31Miguel San Román
19Moussa Dembélé ↪82
27Sergio Camello Pérez
12Renan Lodi ↪82
28Álvaro García Segovia
29Ricard Sánchez Sendra
4Geoffrey Kondogbia
5Lucas Torreira ↪82
20Vitolo ↪84
Chelsea
(3-4-1-2)
16Edouard Mendy
28Azpilicueta (C)
4Andreas Christensen
2Antonio Rüdiger
20Callum Hudson-Odoi ↩80
5Jorginho
17Mateo Kovačić ↩74
3Marcos Alonso
19Mason Mount ↩74
18Olivier Giroud ↩87
11Timo Werner ↩87
Bænk
1Kepa
13Wilfredo Caballero
9Tammy Abraham
15Kurt Zouma
21Ben Chilwell
24Reece James ↪80
33Emerson
7N'Golo Kanté ↪74
10Christian Pulisic ↪87
22Hakim Ziyech ↪74
23Billy Gilmour
29Kai Havertz ↪87

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik