Fodbold nyheder

23-årig har overtaget Sunderland

Af Christian Bang Jensen

Torsdag bekræfter Sunderland, at klubben er blevet overtaget af den blot 23-årige Kyril Louis-Dreyfus, der ligeledes bliver formand i klubben med øjeblikkelig virkning.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det lyder som noget fra Football Manager. Men den er god nok.

Torsdag har det engelske ligaforbud, EFL, godkendt, at den blot 23-årige Kyril Louis-Dreyfus er ny majoritetsejer i League One-klubben Sunderland. Det bekræfter den nordengelske storklub på sin hjemmeside og Twitter-profil.Kyril Louis-Dreyfus overtager 74 procent aktierne i klubben og bliver samtidig formand for Sunderland med øjeblikkelig virkning. Kyril Louis-Dreyfus er søn af den afdøde fransk-schweiziske milliardær Robert Louis-Dreyfus, der inden sin død i 2009, nåede at være ejer af storklubben Marseille i omkring 10 år.

Den tidligere Sunderland-ejer Stewart Donald forklarer på klubbens hjemmeside, at man fandt Kyril Louis-Dreyfus' bud som det bedste til at sikre succes og bæredygtighed i den faldne storklub.

- Kyrils engagement, dygtighed og integritet overbeviste os om at acceptere hans forslag. Hans vision og ønske om at bringe succes tilbage til Sunderland var indlysende fra starten, og hans bud er det, som vi føler giver klubben den bedste chance for langsigtet succes og bæredygtighed, udtaler Stewart Donald, som beholder en minoritetsandel i klubben.

- Jeg er stolt over at blive værge for denne anerkendte institution, men jeg anerkender også det betydningsfulde ansvar, der følger med. I dag markeres starten på et spændende nyt kapitel i Sunderlands historie, siger den 23-årige Kyril Louis-Dreyfus, der ikke overraskende er den yngste klubejer i England til Sunderland Echo.

”The Black Cats” har haft noget af en deroute de seneste par sæsoner. Overforbrug og inkompetent ledelse førte i 2017 til, at klubben rykkede ned fra Premier League, og allerede sæsonen efter blev det også til en nedrykning fra The Championship. Den stolte nordengelske klub håbede på en hurtig tilbagevende, men oprykningen fra League One er glippede i de to første forsøg, og i denne sæson er man efter 27 runder fortsat uden for play-off-pladserne.

Mere om Sunderland

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik