Fodbold nyheder

Læs Özils rørende afskedsbrev

Af Troels Drasbech

Efter næsten otte år i Arsenal skifter Mesut Özil nu til tyrkiske Fenerbache.

Article image
Ritzau-Scanpix

Idag er Mesut Özils skifte fra Arsenal til Fenerbache endelig blevet officielt. Det har fået den tyske midtbanespiller til at offentliggøre et langt, emotionelt afskedsbrev omhandlende sin tid i Arsenal - en tid med mange op- og nedture. Brevet har spilleren selv lagt op på sin officielle Twitter-profil, og du kan læse en oversættelse af brevet lige her:

- 7,5 år. Næsten 3000 dage. Det føles underligt at skrive denne besked efter så lang tid her i London. Det har føltes som hjem siden dagen, hvor jeg ankom. Jeg blev taget imod med åbne arme af hele holdet bag Arsenal, mine holdkammerater og vigtigst af alt af de fantastiske fans.

- Jeg vil altid være taknemmelig for den tiltro, Arsene Wenger gav mig i september 2013. Jeg er vokset op som voksen i Nordlondon - et sted jeg altid kan kalde mit hjem. Det vil jeg aldrig glemme. Så lang tid i Arsenal har betydet, at jeg har oplevet en stor blanding af op- og nedture. Over 250 kampe, 44 mål og 71 assists senere er det tid til, Arsenal og jeg går hver til sit.

- Sammen endte vi klubbens ni-års trofæ-tørke og bragte sølvtøj tilbage til fansene, som fortjener det. Det er svært at beskrive den kærlighed, jeg føler for denne klub og dens fans. Hvordan skulle jeg kunne beskrive otte års taknemmelighed i ét brev?

- Selvom jeg ikke længere skal spille for klubben, vil jeg fortsætte med at støtte dem i hver enkelt kamp, de spiller. Jeg vil være en Gunner for evigt - uden tvivl. Mere end nogensinde må vi støtte op om holdet. Denne sæson er hård for alle hold i Premier League, og det er derfor, vi alle må støtte det nuværende hold og trænerstab - uanset resultaterne.

- At høre mit navn blive råbt rundt omkring på Emirates vil give mig gåsehud for evigt, og minderne med denne trøje vil forblive hos mig resten af livet. Meget er blevet skrevet om mig i min tid hos Arsenal - især i de seneste måneder. Arsenal er en klub med klasse og prestige, noget jeg har følt hver gang, jeg har vandret ud på banen. Spillerne og trænerstaben vil altid skifte, men klubbens værdier og fans vil blive for evigt.

- Disse principper og stoltheden må aldrig blive glemt. Det er hver enkelt person i klubbens ansvar at forsikre, at de gennemfører deres arbejde ud fra disse værdier.

- Som sagt så har de seneste måneder ikke været nemme. Som alle andre vil jeg spille hvert minut for mit hold. Tingene folder sig dog ikke altid ud, som man havde regnet med. Men det er vigtigt at se på de positive ting i livet og ikke de negative, hvilket gør, at jeg prøver at leve uden fortrydelser og ikke bære nag. At være hos Arsenal var mere end bare fodbold, det var et fællesskab.

- Nordlondon tog mig ind som en af deres egne, og hver sæson arbejdede jeg på et nyt projekt for at bringe glæde til dette fantastiske fælleskab. Selvom jeg forlader Nordlondon, vil dette ikke stoppe. Det er måske slutningen på et kapitel, men min tilslutning til denne fantastiske klub vil aldrig fase ud. Det er måske farvel for nu, men ikke farvel for evigt.

- Til alle Arsenal-fans rundt i verden: YaGunnersYa.

- Mesut.

Sådan skrev den nu tidligere Arsenal-spiller, hvor kærligheden til klubben for alvor skinner igennem, og de seneste måneder bliver glemt.

Mere om Mesut Özil

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik