Fodbold nyheder

Ny FIFA-måling - Det har Covid-19 betydet for transfermarkedet

Af Victor Nyrup

FIFA har i en ny måling påvist, at der for første gang i ti år er blevet fortaget færre internationale handler end året før.

Article image

Der er nærmest ingen aspekter af samfundet som ikke er blevet påvirket af Covid-19, og fodboldverdenen er bestemt heller ingen undtagelse. Aflyste kampe, tomme tribuner, lønnedgang og økonomiske problemer er blot nogle af de konsekvenser, som Covid-19 har haft på fodboldverdenen, og i en ny måling foretaget af FIFA fremgår det, at antallet af internationale spillerhandler er faldet for første gang i ti år.

- Coronavirus pandemien er skyld i den første nedgang i antallet af internationale handler i herrefodbold i et årti. Den nedadgående kurs er utvivlsomt en konsekvens af Covid-19 pandemien, skriver FIFA ifølge BT Sport i en pressemeddelelse.

Antallet af internationale spillerhandler faldt med 5,4 %, i 2020, hvor der i alt var 970 færre handler end i 2019. De i alt 17.077 handler i 2020 er dog stadig flere end i 2018, hvor der blev foretaget 16.547 internationale spillerhandler på herresiden. Pandemien ser ikke ud til at have haft den samme effekt på kvindefodbold, hvor der var en stigning i antallet af internationale handler på hele 23,7 %.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik