Fodbold nyheder

En turbulent karriere - fra yngste CL-debutant nogensinde til klubnomade

Af Anders Bjørn

I disse dage er danske Kenneth Zohores fremtid usikker til trods for, at han i manges øjne var udset til at blive Danmarks næste store angrebsstjerne.

Article image
Ritzau-Scanpix

I 2010 blev Kenneth Zohore den yngste CL-dubutant nogensinde med sine blot 16 år og 263 dage, og der var lagt i kakkelovnen til en stor karriere. Men realiteten har været en turbulent karriere med mange skader og talrige klubskifter.

Der var først og fremmest store forhåbninger til Kenneth Zohore fra FCK’s side, men selvfølgelig også med rød/hvide briller, hvor en mulig stor landsholdskarriere lurede i fremtiden. Karrieren i udlandet blev sparket i gang i 2012 med et skifte til italienske Fiorentina for omkring seks millioner kroner. Sidenhen har Kenneth Zohore dog levet livet som fodboldnomade. Han har været ejet af fem forskellige klubber og været udlejet til fire andre, hvilket må siges at være en del i en alder af blot 26 år.

Kenneth Zohore var indtil i går udlejet til Millwall i Championship, men er efterfølgende vendt hjem til West Bromwich. Her har manager Sam Allardyce ikke afvist, at Zohore kan blive en del af PL-truppen, men samtidig siger han, at West Bromwich jagter andre alternativer til angrebspositionen for at overleve i PL. På den anden side af transfersagaen erkendte Millwalls manager Gary Rowett også inden udløbet, at det ikke ville være uden risici at beholde Zohore, eftersom han har været en del skadet og nok kun har kunnet performe på 70-80 procent. Han udtaler følgende:

- Det ville være et sats at beholde ham længere, men med det sats kommer en spiller, som vi formentlig aldrig normalt ville kunne hente. Han er en topangriber i rækken, som potentielt kan gøre forskellen. Vi fortsætter samtalerne og håber på et positivt udfald, siger Rowett.

Hvad fremtiden bringer for Kenneth Zohore er uvist. Han er som tidligere nævnt kun 26 år, så det er bestemt en mulighed, at hans bedste år stadig ligger foran ham. Stabilitet på klubfronten og en længere periode uden skader er uden tvivl nøglen dertil.

Mere om Kenneth Zohorè

Mere om Millwall

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik