C. Kouamé (57)
A. Vidal (40), R. Lukaku (119)
Niels Nedergaard

Oprejsning for Eriksen da Inter spillede sig videre i cuppen

Christian Eriksen fik for en sjælden gangs skyld fuld spilletid, da Inter i Coppa Italia besejrede Fiorentina på udebane med 2-1 efter forlænget spilletid.
Så var der en smule oprejsning til den danske landsholdsspiller Christian Eriksen. Onsdag var den 28-årige dansker i startopstillingen for Inter i holdets kamp i Coppa Italia mod Fiorentina. Og det blev til hele 120 minutter på banen for Eriksen. Kampen måtte nemlig i forlænget spilletid. Her var Inter stærkest, men det var med hiv og sving, at holdet fik tilkæmpet sig sejren.

Inter og Eriksen måtte nemlig kæmpe for sagerne lige til det sidste. Man kom ellers planmæssigt foran mod slutningen af første halvleg, da Alexis Sanchez bragte holdet foran med 1-0. Herefter havde Inter et mindre spilovertag og forsøgte at holde fast i føringen ved at være på bolden.

I anden halvleg gik det dog galt for Inter, da Fiorentina udlignede. Efter en lille times spil fik Cristian Kouame nemlig sendt bolden i kassen, og så stod der 1-1. Herfra bølgede kampen frem og tilbage, og der var chancer til begge mandskaber. Men i stedet for at netmaskerne blafrede yderligere, blev det til en mere fysisk affære, desto længere anden halvleg skred frem. Det kostede blandt andet Christian Eriksen en tur i dommerens sorte bog, hvor han blev noteret for en advarsel.

I den forlængede spilletid var det Inter, der trak det længste strå. Det lignede ellers længe, at der skulle en straffesparkskonkurrence til for at finde vinderen. Men efter i de døende minutter af den forlængede spilletid dukkede Romelu Lukaku op og gjorde det, som han har gjort så mange gange før for Inter. Han sendte bolden i kassen og afgjorde sagerne for Inter. Dermed er Inter klar til kvartfinalerne i Coppa Italia.

Så der var altså oprejsning for Christian Eriksen onsdag eftermiddag. Det er ellers ikke meget, som han har fået lov at snøre støvlerne, siden han kom til Inter. I hvert fald ikke, hvis man kigger på, hvor mange gange Christian Eriksen har været i startopstillingen under klubbens træner, Antonio Conte.

Faktisk var det blot sjette gang i denne sæson, at Christian Eriksen var med fra for Inter. Og går man endnu længere tilbage, så var det kun 17. gang i hele danskerens tid i Inter, at han fik lov at være blandt de elleve startende spillere.

Christian Eriksen skiftede for et år siden fra Tottenham til Inter i januars transfervindue, da han var begyndt at fryse ud i kulden i den engelske storklub. Derfor søgte den danske landsholdsspiller nye græsgange, og valget faldt på Inter.

Men det er aldrig blevet til den store succes for Christian Eriksen i Inter. Han har blot scoret fire mål og lavet tre assists i sine nu 40 kampe for klubben. Christian Eriksens kontrakt med Inter udløber i sommeren 2024.