RB Leipzig - Dortmund

Tyskland: Bundesligaen
RB Leipzig A. Sørloth (90)
Red Bull ArenaFuld tid1-3
Dortmund J. Sancho (55), E. Håland (71), E. Håland (84)
LineupReferatVideo

Nordmand storspiller i vildt Bundesliga-danskerbrag

Af Magnus Kisbye

Erling Braut Haaland storspillede i Bundesliga-topbraget mellem RB Leipzig og Dortmund. Yussuf Poulsen og Thomas Delaney var begge med fra start.

Article image

Der var lagt op til et brag af en kamp, da RB Leipzig og Yussuf Poulsen tog imod Thomas Delaney og resten af Dortmund-mandskabet. Efter Bayern Münchens nederlag i gårsdagens kamp mod Mönchengladbach kunne RB Leipzig med en sejr generobre førstepladsen i Bundesligaen. Inden aftenens kamp lå de på andenpladsen – to point efter topholdet. Dortmund indtog femtepladsen med seks point op til RB Leipzig.

På trods af et intenst tempo fra begge sider formåede ingen af holdene at spille sig til de store chancer i første halvleg. Hjemmeholdet sad på det meste af spillet, og Dortmund formåede ikke at få et eneste skud på mål. Målene udeblev i de første 45 minutter, og holdende kunne dermed gå til pause 0-0.

Gæsterne kom bedst ud til anden halvleg, og i det 55. minut bragte Jadon Sancho Dortmund foran efter godt opspil af Erling Haaland og Marco Reus. Det var anden kamp i træk, at den 20-årige englænder bragte sig på tavlen, og han har dermed fået vendt sin negative periode, hvor han ikke formåede at nette i 13 Bundesliga-kampe i streg.

Kort tid efter fik Haaland en stor chance for at fordoble Dortmunds føring, da han blev sendt i dybden i venstre side. Efter nogle få træk bragede han bolden mod mål, men den tog overliggeren til stor skuffelse for nordmanden. Minuttet senere var det RB Leipzigs tur til at ramme træværket. Dani Olmo blev ligeledes sendt i dybden, men også hans præcision fejlede og bolden ramte den fjerneste stolpe.

I det 71. minut fik Haaland betalt tilbage for sin afbrænder, da han kom forrest på et indlæg fra Jadon Sancho. Nordmanden var overlegen i hovedstødsduellen og Peter Gulacsi var uden chance i RB Leipzig-målet. Det storspillende stjernetalent var ikke færdig, for med fem minutter igen blev han sendt i dybden af Marco Reus, hvorefter han afdriblede Gulacsi og let kunne score i det tomme mål.

Den tidligere FC Midtjylland-angriber Alexander Sørloth fik pyntet på resultat kort før slutfløjt, og kampen endte dermed 3-1 til gæsterne. De tre point sender Dortmund på fjerdepladsen, og de gulblusede har nu fem point op til topholdet Bayern München. RB Leipzig forbliver på andenpladsen – tre point foran Dortmund.
RB Leipzig
(3-4-2-1)
1Péter Gulácsi
4Willi Orban
5Dayotchanculle Upamecano
23Marcel Halstenberg
14Tyler Adams
7Marcel Sabitzer (C) ↩61
8Amadou Haidara ↩71
3Angeliño
25Daniel Olmo
10Emil Forsberg ↩61
9Yussuf Poulsen ↩88
Bænk
33Josep Martínez
11Hwang Hee-Chan ↪71
19Alexander Sørloth ↪61
41Dennis Borkowski
16Lukas Klostermann ↪61
22Nordi Mukiele
45Eric Martel
20Lazar Samardžić ↪88
47Joscha Wosz
Dortmund
(4-2-3-1)
1Roman Bürki
24Thomas Meunier
16Manuel Akanji
15Mats Hummels
13Raphaël Guerreiro
28Axel Witsel ↩30
6Thomas Delaney ↩69
7Jadon Sancho ↩85
11Marco Reus (C) ↩85
32Giovanni Reyna
9Erling Håland
Bænk
25Luca Unbehaun
18Youssoufa Moukoko
27Steffen Tigges ↪85
2Mateu Morey
5Dan-Axel Zagadou ↪69
14Nico Schulz
26Łukasz Piszczek
19Julian Brandt ↪85
23Emre Can ↪30

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Dortmund - SevillaChampions League - Juventus - PortoChampions League - Liverpool - RB LeipzigChampions League - Paris SG - Barcelona