Liverpool
D. Ings (2)
Henrik Varbøl Andersen

Mestrene skuffede på St. Marys

Southampton viste defensiv klasse, og sendte Liverpool hjem med sæsonens andet nederlag, da den tidligere Liverpool-angriber Danny Ings blev helten.
Hjemmeholdet var fortsat uden den danske stopper Jannik Vestergaard, og med Corona-virus i kroppen måtte målmand Alex McCarthy ligeledes sidde udenfor. Hos gæsterne fra Liverpool var Alex Oxlade-Chamberlain og Thiago Alcantara på midtbanen, hvilket betød, at anfører Jordan Henderson var flyttet ned i forsvaret som makker til Fabinho.

Begge hold på jagt efter tre point efter to gange uafgjort i deres seneste kampe i Premier League, og hvor mestrene fra Anfield blot havde scoret et enkelt mål.

Den tidligere Liverpool-angriber Danny Ings var nok ekstra opsat til aftenens opgør, og det viste han allerede efter to minutters spil.

Et perfekt frispark fra James Ward-Prowse fandt Ings bag ved Trent Alexander-Arnold, og angriberen vippede elegant bolden over Alisson og bragte hjemmeholdet foran med 1-0. Drømmestart på St. Marys for Ings og resten af holdkammeraterne, og et drømmemål af manden som fik sit ophold på Anfield ødelagt af skader.

Efter chokstarten bølgede kampen frem og tilbage uden de store chancer til nogen af holdene. De offensive kvaler for Klopps udvalgte fortsatte for tredje kamp i træk, og det er på trods af, at mestrene lige nu er det mest scorende hold i ligaen, og med den øjeblikkelige liga-topscorer i Mohamed Salah.

Netop Salah burde have udlignet to minutter inde i første halvlegs tillægstid. Mane gled fri i venstre side, og fandt perfekt egypteren, men hans hovedstød sneg sig lige udenom stolpen. Det var det tætteste mestrene kom på en scoring, og derfor endte første halvleg uden flere scoringer.

Et mesterhold langt fra sidste sæsons styrke, og mon ikke Klopp har ladet sin tyske gjalde hælde ned over Liverpool-stjernerne under pause-teen. Det virkede i hvert fald som om, at ”The Reds” kom ud med meget mere tempo og energi. De første minutter var rent powerplay mod hjemmeholdets mål.

Hjemmeholdet havde rigeligt at gøre med at forsvare sig, og i de få sekvenser hvor de fik fat i bolden, havde de nu svært ved at holde fat i den. Gæsterne sværmede gevaldigt omkring Southampton-målet.

Men sværme er som bekendt ikke nok, og efter 70 minutter havde mestrene endnu ikke haft en afslutning indenfor rammen. Hjemmeholdet forsvarede sig med alt hvad de havde, og indimellem ganske heroisk, hvor de flere gange kastede sig ned i Liverpool-afslutninger.

Med syv minutter tilbage af opgøret burde hjemmeholdet have afgjort tingene. Endnu en dyb bold ned bag gæsternes defensiv sendte indskiftede Yan Valery fri med Alisson, som på mystisk stormede ud af sit mål. Valery lykkedes med at sende bolden under brasilianeren, men afslutningen var uden fart, så Henderson kunne let løbe bolden op, før den gik i mål.

Mestrene formåede heller ikke denne aften at få scoret, og de måtte derfor for anden gang i sæsonen indkassere et nederlag. Til gengæld maste Southampton sig ind i topkampen med deres ottende clean sheet i sæsonen.

Da kampen blev fløjtet af, faldt hjemmeholdets træner Ralph Hasenhuttl ned på knæ og brød grædende sammen formentlig i stolthed over sit holds præstation, mens Klopp gik lettere resigneret ind over banen og takkede dommertrioen.

Trods nederlaget bevarer Liverpool førstepladsen for en stund, mens Southampton rykkede hele tre pladser op i tabellen til en sjetteplads.