Fodbold nyheder

Skidt for Braithwaite - Koeman vil have en ægte 9'er

Af Troels Drasbech

Den hollandske træner var ikke tilfreds med ineffektiviteten i gårsdagens kamp mod Huesca.

Article image
Ritzau-Scanpix

Ronald Koeman indrømmede efter gårsdagens sejr på 1-0 over bundholdet Huesca, at Barcelona-truppen manglede en central angriber - det kommer på baggrund af ineffektiviteten i kampen, hvor holdet havde 20 skud mod mål, men kun scorede en enkelt gang.

Fronttrioen bestod af Lionel Messi, Ousmane Dembele og danske Martin Braithwaite, der tilsammen stod for 15 skud mod mål uden en scoring til følge. Målet kom i stedet fra Frenkie de Jong efter 27 minutters spil.

Koeman udskiftede Braithwaite med Antoine Griezmann efter 81 minutter, og efter kampen indrømmede den hollandske træner, at han manglede at tilføje en ægte 9'er til truppen:

- Med Leo er vi afhængige af nogle dybdeløbere som Dembele, og vi skal vælge mellem Martin eller Antoine på toppen, og Martin har grebet chancen.

- Det er en 9'er, vi mangler i kampe som denne. Vi har sagt mange gange i starten af sæsonen, at vi mangler en angriber for konkurrencens skyld, for flere mål og effektivitetens skyld. Vi har mange kampe og brug for alle spillere, udtalte Koeman efter gårsdagens kamp ifølge spanske AS.

Manglen på en central angriber har i den grad givet chancen til Braithwaite - danskeren har fået spilletid i 13 kampe i træk, hvoraf hele 10 har været som starter. Den 29-årige har scoret fem gange i de 13 kampe, men det tyder på, at startpladsen snart bliver vanskeligere at erobre.

Mere om Martin Braithwaite

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik