Fodbold nyheder

En legende i Farum

Af Torsten Brix

I FCN løber der to rundt fra Ghana – den ene er bare lidt hurtigere end den anden…

Article image

- Jeg havde et personligt forhold til ham, og føler, han er min far eller noget i den stil. Så mit forhold til ham er meget tæt.

Sådan siger Abu Francis om den nye FCN-træner Michael Essien, der blandt andet har spillet 58 landskampe for Ghana, men også for klubber som Chelsea og Real Madrid. Abu Francis beskriver træneren på følgende måde i Tipsbladet:

- Han er legende for mange ghanesere, inklusiv mig selv. Men han virker også til at have en god personlighed. Han er venlig, han er altid glad, og på trods af hvad han har opnået, er han stadig ydmyg over for alle omkring ham, så man føler sig godt tilpas sammen med ham. Sådan kender alle her ham. Ikke kun som en legende, men også personligt, hvor han er meget åben,

- Han er en inspiration. Han er en person, der har været på det niveau, vi alle ønsker at være på. Han er her sammen med os, og vi kan se ham hver dag. Han motiverer os,” siger offensivspilleren, der også nyder indimellem at træne med forbilledet – også selv om lidt af kvaliteten er væk. I dag er hans fitness, sammenlignet med tidligere, ikke god, men det føles godt at spille sammen med en, man har set op til. Teknisk er han der.

Mere om FC Nordsjælland

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik