Fodbold nyheder

Pele:
Maradona var usammenlignelig

Af Magnus Kisbye

I forlængelse af Diego Maradonas død sidste onsdag har Pele udtalt sig om den evige sammenligning mellem de to legender.

Article image

Der har i flere årtier været en vedvarende debat blandt fodboldfans verden over om, hvem der er den bedste fodboldspiller nogensinde. Pele eller Maradona? De senere år er Lionel Messi og Cristiano Ronaldo blevet tilføjet til sammenligningen, men inden deres tid, stod valget oftest kun mellem de to ældre sydamerikanere. Nu har det brasilianske ikon Pele tilsluttet sig debatten:

- Mange mennesker elskede at sammenligne os hele deres liv. Du var et geni, der fortryllede verden. En tryllekunstner med bolden ved fødderne. En ægte legende. Men frem for alt vil du, for mig, altid være en god ven med et endnu større hjerte, skrev Pele ifølge Goal.com på Instragram.

- I dag ved jeg, at verden ville være meget bedre, hvis vi kunne sammenligne hinanden mindre og begynde at beundre hinanden mere. Så jeg vil sige, at du er usammenlignelig.

Pele var ked af, at han ikke nåede at sige farvel til sin argentinske ven, men understregede, at Maradona havde været indflydelsesrig – selv efter sin død.

- Dit liv var præget af ærlighed. Og på din unikke og særlige måde lærte du os, at vi er nødt til at elske og sige 'jeg elsker dig' meget oftere. Din hurtige afgang lod mig ikke sige det til dig, så jeg vil bare skrive: Jeg elsker dig, Diego.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik