P. Michorl (42), J. Eggestein (84), M. Karamoko (90)
G. Bale (45), S. Heung-Min (56), D. Alli (87)
Magnus Kisbye

Tottenham videre efter målorgie

Tottenham og Pierre Emile Højbjerg var bagud mod østrigske LASK, der havde Emil Madsen med fra start. Efter flere flotte mål endte det alligevel med en pointdeler, der sikrede ’Spurs’ videre avancement fra gruppen.
Tottenham kunne med point sikre sig videre avancement i Europa League, da de gæstede østrigske LASK. Hjemmeholdet skulle samtidigt bruge minimum et uafgjort resultat, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at spille sig videre fra gruppespillet.

Hjemmeholdet kom da også bedst fra start i en kamp, hvor det høje antal af mål klart overskyggede spillet, der ikke var særligt prængende. Det østrigske mandskab kunne sagtens spille op med det engelske storhold i første halvleg og kom fortjent foran efter 42 minutters spil. Goiginger fandt midtbanespilleren Michorl hvorefter sidstnævnte hamrede bolden i kassen fra omkring 25 meters afstand. Den flotte scoring sendte dermed østrigerne på sejrskurs.

Det var ’Spurs’ selvsagt ikke tilfredse med,s og allerede i første halvlegs overtid fik de hvidblusede tilkæmpet sig et straffespark. Efter en dribletur på venstrekanten slog Lucas Moura et cut-back ind i feltet, der havnede for fødderne af Tanguy Ndombele. Hans skudforsøg ramte en LASK-forsvarer på armen, og dommeren pegede på 11-meter-pletten uden at ryste på hånden. Gareth Bale eksekverede og udligningen var en realitet.

LASK, der havde danske Emil Madsen i startopstillingen, fik mere at se til i anden halvleg, og netop danskeren kom efter 56 minutters spil i hovedrollen på negativ vis. Madsen mistede bolden på midten og Ndombele kunne med en førstegangsaflevering sende Heung-Min Son i dybden. Den sydkoreanske stjerneangriber sparkede koldblodigt mod fjerneste stolpe uden chance for den østrigske målmand.

I kampens slutning skruede begge hold op for intensiteten, og i det 84. minut fik LASK udlignet til 2-2 efter en præcis aflevering fra forsvaret frem mod frontangriberen Eggestein. Den tyske spydspids tog et par træk og sparkede på mål lige uden for feltet. En afslutning, som Tottenhams målmand Joe Hart burde have gjort mere ved.

Bare tre minutter senere skulle ’The Lilywhites’ komme foran på ny. Stjernetalentet Bergwijn blev nedlagt i feltet, og kampens dommer tildelte gæsterne endnu et straffe uden at tøve. Indskiftede Dele Alli satte bolden stensikkert i midten af målet – 3-2.

Hjemmeholdet skulle som sagt have minimum uafgjort for at have en chance for videre avancement, og det krav efterlevede østrigerne. Efter flere minutter med pres mod Tottenhams mål fik indskiftede Karamoko bolden foran feltet i det 93. minut. Efter et træk krøllede han bolden flot ind i højre side af målet. Joe Hart kunne denne gang ikke klandres for målet, som også var kampens sidste.

På trods af det uafgjorte resultat kan LASK ikke nå knockout-fasen, da Antwerpen samtidigt slog Ludogorets hjemme. Det belgiske hold topper gruppen med 12 point. Tottenham, der havde Pierre Emile Højbjerg med i hele kampen, er med sine ti point sikker på videre avancement og skal i næste uge spille om gruppens førsteplads hjemme mod Antwerpen.