Fodbold nyheder

Vild negativ rekord står for fald - klubben håber Schalke vinder

Af Magnus Kisbye

Tasmania Berlin er den klub i Bundesligaens historie, der har spillet flest kampe i træk uden en sejr. Nu står rekorden for fald.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det er ingen hemmelighed, at den ellers traditionsrige klub Schalke 04 har det svært for tiden i Bundesligaen. I denne sæson ligger de på sidstepladsen med blot tre point, og i de sidste 24 ligakampe har de måttet gå hjem uden en eneste sejr. På trods af de dårlige resultater har de blåblusede nu fået opbakning fra en uventet kant. Klubben Tasmania Berlin, der til daglig er at finde i den femtebedste tyske række, er nu begyndt at vise sin støtte til den pressede klub.

Netop Tasmania Berlin er de nuværende indehavere af rekorden for flest spillede Bundesliga-kampe uden sejr. I alt 31 kampe i streg med pointtab blev det til i 1966. Årsagen til at den lille hovedstadsklub er begyndt at heppe på Schalke 04 ligger i, at rekorden efterhånden er blevet en del af klubben.

- Den har været en del af vores identitet i så lang tid, siger klubbens administrerende direktør, Almir Numic, til ESPN.

- Denne rekord hjælper os. Når vi taler med sponsorer, er det ikke nødvendigt for os at forklare dem, hvem vi er. Det første man hvert år ser i Sportschau (et populært tysk fodbold-highlights program) er vores logo. Det er bare sejt. Det er blevet en del af, hvad vi er.

Schalke 04 kan komme tættere på den negative rekord med et pointtab på udebane mod Borussia Mönchengladbach i morgen kl 18:30. Hvis de fortsat fastholder tendensen, vil de kunne kalde sig nye rekordindehavere den 16. januar mod Frankfurt.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik