Tyskland
Á. Morata (17), F. Torres (33), R. Hernández (38), F. Torres (55), F. Torres (71), M. Oyarzabal (89)
Henrik Varbøl Andersen

Fremragende Spanien udraderede Tyskland

Det spanske landshold viste klassen i Nations League-opgøret med Joachim Löws falmende mandskab.
Det tyske landshold blev kørt ud af banen på Estadio de La Cartuja i Sevilla tirsdag aften af et særdeles veloplagt spansk landshold. Luis Enriques tropper var totalt dominerende i første halvleg, hvor de tyske gæster blot havde en enkelt afslutning.

Spanierne selv havde hele 13 forsøg og de scorede tre mål. Det var ikke et mål for lidt, da de producerede chancer nærmest, som det passede dem. Scoringen blev åbnet af Alvaro Morata, som for alvor har fundet sig selv igen i Juventus med mål og godt spil.

Herefter fulgte Ferran Torres og Rodri op med to yderligere scoringer. Det gav virkelig Joachim Löw noget at tænke over i pausen. En svag indsats fra de tyske gæster, som slet ikke lignede et hold, der kunne matche de stærke værter denne aften.

Spanien fortsatte de gode takter i anden halvleg, og de lignende det Barcelona-hold, som Luis Enrique i sin tid fik til at spille flot og fantasifuldt angrebs-fodbold. Der gik blot ti minutter af halvlegen før tyskerne igen lignede alt andet end et top-tunet landshold.

Spanien splittede fuldstændigt det tyske mandskab ad, og helt fri foran mål svigtede Ferran Torres ikke, og 4-0 var en realitet. Joachim Löw lignede en slagen mand på den tyske bænk, og spillerne på banen var tydeligt rystede over holdets niveau.

Mareridtet ville ingen ende tage for Tyskland, og Manchester City-spilleren Ferran Torres var i hopla. En hurtig omstilling endte for fødderne af Torres, og han bragede sit tredje mål i nettet og Spaniens femte. På tysk-tv var røsterne om en af de sorteste dage i tysk landsholds fodbold allerede fremme.

Spanien gav en lektion, og målet til 6-0 var blot endnu en ydmygelse af gæsterne, som endnu engang så passivt til, mens værterne legede sig gennem den tyske defensiv, som var de saltstøtter. Der kan kigges langt i historiebøgerne for at finde et større nederlag og en kamp uden skud på mål fra de tyske gæster.

Selvom Tyskland måske ikke har lagt alverden i Nations League, vil den fodbold-stolte nation nu nok alligevel evaluere på denne temmelig svage præstation, og mon ikke de tyske medier finder den store kritik frem onsdag morgen.

Sejren sendte i øvrigt Spanien videre som nummer et til forårets Final Four, da de overhalede Tyskland i stillingen.