Liverpool - FC Midtjylland

Europa: Champions League
Liverpool D. Jota (55), Mohamed Salah (Str. 90)
AnfieldFuld tid2-0
FC Midtjylland
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Liverpool - FC Midtjylland

Af Asbjørn Steffensen

FC Midtjylland skal på den sværeste opgave i klubbens historie, når de drager til Liverpool for at møde de regerende engelske mestre i anden grupperunde i Gruppe D.

Article image

Kommentar:

Danske FC Midtjylland skal tirsdag aften i aktion igen i deres debutsæson i Champions League, hvor de skal spille den velsagtens største kamp i klubbens historie. Der venter nemlig de danske mestre et umådeligt godt hold på et historisk og legendarisk stadion - Liverpool på Anfield.

De midtjyske ulve blev i sidste uge budt velkommen til Champions League af italienske Atalanta med en afklapsning på 4-0 hjemme i Herning. Hjemmeholdet havde momentvis gode perioder mod holdet fra Bergamo, men modstanderne var dem i sidste ende overlegne og viste international klasse og italiensk kynisme. I weekenden havde midtjyderne i Superligaen så igen problemer. Ulvene kom bagud 2-0 mod Brøndby, men fik i den sidste halv time vendt kampen på hovedet, og i overtiden kunne Erik Sviatchenko heade sejren hjem.

Liverpool startede deres Champions League-kampagne med at møde hollandske Ajax, som var klubbens første kamp, efter forsvarsgeneralen Virgil van Dijk blev skadet i, hvad der ligner, resten af sæsonen. Det opgør kom de engelske mestre sejrrigt fra 1-0 på et selvmål af Ajax. Liverpool har i startet af sæsonen ikke været lige så dominerende, som de var sidste sæson. 14 inkasserede mål i 6 Premier League-kampe viser, at holdet også er til at tale med defensivt. Målmanden Alisson Becker er netop vendt tilbage fra skade, hvilket Liverpool-fans er henrykt over. Fraværet af van Dijk vil dog sandsynligvis kunne mærkes.

FC Midtjyllands offensive kræfter, Pione Sisto og Anders Dreyer viste tænder igen weekendens Superliga-kamp, hvor begge scorede og Dreyer også assisterede. Mod Atalanta lykkedes det momentvis at presse højt for FC Midtjylland. Hvis de tør presse og spille bolden rundt, kan der muligvis opstå chancer.
Liverpool har mange offensive esser, der kan komme til at gøre livet rigtig svært for den midtjyske defensiv. Derudover er holdet topproffesionelt og har en træner, der forventer at holdet leverer hver gang - ligemeget hvad modstanderen hedder.

Karantæner og skader:

Liverpool:
Virgil van Dijk blev korsbåndsskadet mod Everton og er højst sandsynligt ude resten af sæsonen. Alex Oxlade-Chamberlain er også knæskadet og spiller ikke. Derudover er Thiago Alcantara, Naby Keita og Joel Matip tvivlsomme til tirsdagens kamp.

FC Midtjylland:
Målmand Jesper Hansen måtte udgå i kampen mod Brøndby med en lyskeskade. Han bliver ikke klar til Liverpool-kampen til stor ærgrelse for ham, klubben og fansene. Derudover er brasilienske Junior Brumado og Kristian Riis også skadet og dermed ukampdygtige til Champions League-kampen


Forventede startopstillinger:

Liverpool: (4-3-3)
Allison
Andrew Robertson, Joe Gomez, Fabinho, Trent Alexander-Arnold
Jordan Henderson, Gorginio Wijnaldum, James Milner
Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané

FC Midtjylland: (4-2-3-1)
Mikkel Andersen
Paulinho, Erik Sviatchenko, Aleksander Scholz, Joel Andersson
Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste
Awer Mabil, Anders Dreyer, Pione Sisto
Sory Kaba

Bud på kampens profil:

Mohamed Salah har scoret seks mål på seks kampe i Premier League denne sæson og fortsætter bare med at levere på højt plan. Liverpools offensiv er farlig for selv de stærkest defensive hold, da de har både fart, sammenspil og koldblodighed. Salah har ofte sidste fod på holdets mål og er frygtet af enhver backspiller. Han kommer til at gøre det svært for ulvene og scorer mindst ét mål i kampen.

Bud på kampens resultat:

Liverpool kommer til at vinde komfortabelt. Størrelsesforholdet og erfaringen mellem de to hold er milevidt, og det vil kunne ses i kampen. Midtjyderne skal håbe på kunne slå til i perioder, hvor det engelske hold er nede i tempo. Liverpools evner offensivt er dødbringende, men de har vist sårbarhed i defensiven. 4-1 til Liverpool er buddet herfra.

Kampen fløjtes igang klokken 21:00 tirsdag aften. Anfield lægger græstæppe til og dommeren er polske Pawel Raczkowski. Du kan se kampen på TV3+ eller Viaplay.

Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66Trent Alexander-Arnold
3Fabinho ↩30
12Joe Gomez
26Andrew Robertson
23Xherdan Shaqiri
14Jordan Henderson (C) ↩46
7James Milner
20Diogo Jota ↩81
18Takumi Minamino ↩61
27Divock Origi ↩60
Bænk
13Adrián
62Caoimhin Kelleher
9Roberto Firmino ↪81
10Sadio Mané ↪60
11Mohamed Salah ↪61
46Rhys Williams ↪30
76Neco Williams
5Georginio Wijnaldum ↪46
17Curtis Jones
64Jake Cain
FC Midtjylland
(4-2-3-1)
31Mikkel Andersen
6Joel Andersson
28Erik Sviatchenko (C)
14Alexander Scholz
29Paulinho
40Jens-Lys Cajuste ↩81
38Frank Onyeka
36Anders Dreyer
7Pione Sisto ↩72
11Awer Mabil ↩66
9Sory Kaba ↩81
Bænk
16Valdemar Birksø Thorsen
30Oliver Ottesen
26Lasse Vibe
33Luca Pfeiffer ↪81
45Gustav Isaksen
2Dion Cools
44Nikolas Dyhr
10Evander da Silva Ferreira ↪72
15Bozhidar Kraev ↪81
25Manjrekar James
34Mikael Anderson ↪66
43Nicolas Madsen

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik