H. Hansson (16)
A. Francis (88)
Raymund Nelausen

AC Horsens snydt for sejr til sidst

AC Horsens og Jonas Dal var tre minutter fra deres første sejr i denne sæsons Superliga, da de blev snydt kort før tid af FC Nordsjælland.
AC Horsens fik den bedste start i opgøret og kom også i front efter 16 minutter. Det skete efter en fejl af FC Nordsjællands defensiv, som ville spille bolden ud af feltet ved et målspark. Det forsøg mislykkedes fuldstændig, da Hallur Hansson erobrede bolden og sikkert sparkede den i målet bag Peter Vindahl Jensen.

Hjemmeholdet havde sat sig på spillet, og de styrede kampen på deres præmisser. Efter en halv time kunne de have gjort det til 2-0, da Jonas Thorsen kom frem til et flot forsøg, der tvang Vindahl Jensen ud i en redning.

Hurtige vendinger, god boldomgang og masser af flair. Det lyder som det, FC Nordsjælland plejer at stå for, men i dag var det AC Horsens, som imponerede med flot fodbold på Casa Arena Horsens.

AC Horsens´ defensiv spillede også en god første halvleg, hvor de fik lukket ned for FC Nordsjællands hurtige offensive kræfter. Spillere som Kamal-Deen Sulemana og Isaac Atanga skabte nærmest ingenting, og derfor var stillingen ved pausen 1-0 til hjemmeholdet.

I anden halvleg kom FC Nordsjælland bedre ind i kampen, hvor de kom til flere chancer. Sulemana var særlig iøjnefaldende, da han gjorde sine medspillere farligere. Efter 52 minutter skabte han en stor chance til Mohammed Diomande, der dog ramte stolpen.

AC Horsens blev presset godt i bund, og de havde svært ved at pille bolden fra FC Nordsjælland-spillerne. Det betød også, at Matej Delac kom i arbejde, hvor han havde seks redninger i løbet af de første 10 minutter af anden halvleg.

Anden halvleg udviklede sig til gæsternes fordel, da FC Nordsjælland var i total boldbesiddelse, og de kom frem til en masse hjørnespark. De formåede dog ikke at blive farlige, da AC Horsens stod godt i forsvaret.

Efter 67 minutter førte et hjørnespark til en stor chance, da Kian Hansen kom højest og headede bolden på overliggeren. Efterfølgende havde Johan Djourou muligheden for at score på returen, men han ramte ikke bolden.

Forløsningen kom dog for gæsterne tre minutter før tid, da Abu Francis scorede med ryggen på et indlæg fra Mads Døhr Thychosen. Det blev også kampens sidste scoring, og dermed har AC Horsens stadigvæk ikke en sejr i denne sæsons Superliga. De ligger sidst i rækken med blot to point efter seks kampe.