Cagliari - Crotone

Italien: Serie A
Cagliari C. Lykogiannis (25), G. Simeone (35), R. Sottil (45), J. Pedro (84)
Sardegna ArenaFuld tid4-2Tilskuere: 1.000
Crotone J. Messias (21), S. Molina (43), L. Cigarini (48)
LineupReferat

Ny Serie A-målfest gør Crotone til bundprop

Af Stefan Lindahl

I søndagens tidlige Serie A-kamp kom Cagliari bagud mod Crotone, men endte med at vinde sikkert 4-2 over oprykkerne.

Article image
Ritzau-Scanpix

I Serie A’s tidlige søndagskamp tog Cagliari på hjemmebane imod Crotone. Gæsterne skulle forsøge at vinde deres første Serie A-kamp, imens Cagliari med en sejr kunne kravle op i den øvre halvdel af tabellen.

I starten af kampen lagde hjemmeholdet fra Sardinien et tungt pres foran Crotones mål. De havde dog svært ved at få sat slutprodukt på de ellers fine aktioner.

Crotone havde dog ikke svært ved at få sat slutprodukt på deres muligheder. Gæsternes angriber Junior Messias havde det største tilbud med en friløber, hvor brasilianeren tøvede, og gjorde vinklen for skarp for ham selv, hvorfor Alessio Cragno i Cagliari-buret nemt pillede afslutningen.

Det var tæt på sidste gang, at en keeper i første halvleg fik hænderne på en afslutning. Begge hold viste nemlig resten af halvlegen utrolig træfsikkerhed. Først bragte Junior Messias Crotone foran, da han efter et indlæg fra wingbacken Arkadiusz Reca på en omstilling blev spillet helt fri foran hjemmeholdets mål, og gjorde det til 1-0.

Der gik ikke mange minutter, før der igen var balance i regnskabet. Cagliaris græske venstre back Charalampos Lykogiannis snoede fremragende et frispark i kassen, og ti minutter senere var hjemmeholdet pludselig i front ved Giovanni Simeone. Argentineren udnyttede en flot dyb stikning fra angrebskollegaen Joao Pedro.

Tæt på første halvlegs afslutning fik vi endnu en kanon-kasse på Sardinien. Denne gang fra Crotone. Midtbanespilleren Salvatore Molina helflugtede bolden ind med stor fart fra kanten af feltet efter en Cagliari-clearing på et langt indkast.

De to hold var dog slet ikke færdige med at lave mål. Cagliaris Riccardo Sottil sneg sig ind bagerst i feltet, og kantspilleren satte roligt panden på et indlæg fra Gabriele Zappa, og dirigerede bolden ind bag Crotone-keeperen.

Crotones angriber Simy havde mulighederne for også at bringe sig på måltavlen. I begge tilfælde misbrugte nigerianeren dog tilbuddene, hvorfor gæsterne var bagud, da der blev fløjtet til halvleg.

Anden halvleg startede med et rødt kort til Crotones centrale midtbanespiller Luca Cigarini. Italieneren var i dagens kamp for første gang tilbage på banen, som har været hans hjemmebane i tre sæsoner, før han i sommer skiftede fra Cagliari til oprykkerne fra syditalien.

Efter udvisningen stod der Cagliari på det meste. Simeone fik i anden halvlegs start det største tilbud, men argentinerens afslutning blev sendt forbi gæsternes mål. Senere i halvlegen var det hjemmeholdets Nahitan Nandez, som var tæt på med en fremragende afslutning fra kanten af feltet. Midtbanespillerens drøn blev dog afvist af gæsternes keeper.

Som kampen nærmede sig sin afslutning, begyndte Crotone at røre på sig offensivt igen. Simy fik pludselig en kæmpe mulighed, da han fra kort afstand knaldede bolden lige på Cragno i Cagliari-buret.

Kort før lukketid fik Cagliari så bolden over stregen igen. Et hjørnespark havnede for fødderne af Joao Pedro, som i første omgang måtte se sit mål annulleret for offside. Efter grundig VAR-gennemgang fik målet så lov til at stå, og dermed kunne Cagliari-kaptajnen juble over sin tredje scoring i indeværende sæson.

4-2-stillingen holdte hele vejen hjem for øboerne, som med sejren sniger sig op i den bedste halvdel. Anderledes ser det ud for oprykkerne fra Crotone, som er at finde absolut nederst i Serie A-tabellen med et point i de første fem kampe.

Cagliari
(4-4-1-1)
28Alessio Cragno
25Gabriele Zappa ↩88
40Sebastian Walukiewicz
2Diego Godín
22Charalampos Lykogiannis ↩81
18Nahitan Nández
8Răzvan Marin ↩88
6Marko Rog
33Riccardo Sottil ↩74
10João Pedro (C)
9Giovanni Simeone ↩81
Bænk
1Simone Aresti
31Guglielmo Vicario
27Alberto Cerri
30Leonardo Pavoletti ↪81
37Adam Ounas ↪74
3Alessandro Tripaldelli
15Ragnar Klavan ↪81
19Fabio Pisacane
12Fabrizio Caligara
17Mattéo Tramoni
21Christian Oliva ↪88
24Paolo Faragò ↪88
Crotone
(3-5-2)
1Alex Cordaz (C)
6Lisandro Magallán
5Vladimir Golemić
13Sebastiano Luperto
32Pedro Pereira ↩77
17Salvatore Molina ↩62
8Luca Cigarini
10Ahmed Benali
69Arkadiusz Reca ↩61
30Junior Messias
25Simeon Nwankwo ↩89
Bænk
16Marco Festa
22Gian Crespi
28Luca Siligardi
97Emmanuel Rivière ↪89
3Giuseppe Cuomo
33Andrea Rispoli ↪61
34Luca Marrone
14Giovanni Crociata ↪77
44Jacopo Petriccione
77Miloš Vulić ↪62
95Eduardo Henrique

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik