Barcelona - Ferencváros

Europa: Champions League
Barcelona L. Messi (Str. 27), A. Fati (42), Coutinho (52), G. Pique (68), Pedri (82), O. Dembele (89)
Camp NouFuld tid5-1
Ferencváros I. Kharatin (Str. 70)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Barcelona - Ferencváros

Af Daniel Fisker

Der venter Ferencváros, som har overrasket positivt i kvalifikationen til Champions League-gruppespillet, en stor opgave i klubbens første gruppespilskamp i 25 år, når de ungarske mestre besøger Camp Nou og revanchelystne FC Barcelona.

Article image

Kommentar:

FC Barcelona er uden tvivl revanchelystne, når den catalanske storklub tirsdag aften tager hul på en ny Champions League-sæson. Den forgangne sæson endte som den rene katastrofe, da Bayern München i kvartfinalen slog Barca 8-2. Barca-træneren Ronald Koeman, som dog først overtog trænerposten efter det smertelige nederlag, har lært sin lektie af afklapsningen.

- Den største lektie for mig er, at man ikke kan vinde, hvis man ikke spiller som et hold. Hvis man ser på Bayerns fysiske tilstand, så er denne fantastisk. Organisationen på holdet var også fantastisk. Det var den største forskel den aften, udtaler Ronald Koeman om kvartfinalen i sidste sæson.

Ronald Koeman leverede en positiv start på LaLiga-sæsonen, da Barca tilkæmpede sig syv point i sæsonens første tre kampe mod Villareal, Celta Vigo og Sevilla. Den catalanske storklub tager dog hul på den nye Champions League-sæson med en skuffelse i bagagen. Lørdagens kamp mod Getafe endte således med et nederlag, hvilket vidner om de problemer, Koeman trods alt har at kæmpe med.

Ferencváros er – med 31 ligatitler – uden sammenligning den mest succesfulde fodboldklub i Ungarn. Hovedstadsklubben fra Budapest har vundet den ungarske liga i 2018/19-sæsonen og 2019/20-sæsonen, mens den nok største underdog i Gruppe G også har bevist sit værd i optakten til klubbens første Champions League-gruppespil siden 1995/96-sæsonen.

”Fradi” tog hul på kvalifikationen til gruppespillet i Champions League med en 2-0-sejr over svenske Djurgårdens IF. Det så dog ud til, at Champions League-sæsonen 2020/21 skulle blive en kort fornøjelse for Ferencváros, som i anden kvalifikationsrunde skulle op imod Celtic på Celtic Park. Turen til Skotland endte dog som en kæmpe succes for ungarerne, som vandt 2-1.

I tredje kvalifikationsrunde ventede der også Ferencváros en svær opgave, da Dinamo Zagreb besøgte Groupama Arena. Heller ikke denne kroatiske opgave var dog for stor for Ferencváros, som igen avancerede med en 2-1-sejr. Herefter var det kun norske Molde, som stod mellem ungarerne og deres første gruppespil i 25 år.

Kvalifikationen, som var præget af coronavirussen, gik til sidst ind i en ny fase, hvor kvalifikationskampene skulle afgøres af to kampe – en udebanekamp og en hjemmebanekamp. Ferencváros skulle først i aktion på udebane – en svær udebane – hvor ”Fradi” smed en 2-0-føring væk og måtte nøjes med 3-3. Reglen om udebanemål var dog udslagsgivende for, at 0-0 i Budapest var nok til at kvalificere Ferencváros til gruppespillet.

Karantæner og skader:

FC Barcelona:

FC Barcelona må fortsat undvære Marc-Andre ter Stegen og Jordi Alba, som stadigvæk er at finde på skadeslisten. Derudover ser vedvarende knæproblemer ud til at forhindre Samuel Umtiti i at få spilletid i sæsonens første kamp i Champions League-gruppespillet.

Ferencváros:

Ferencváros’ skadesliste er tom, hvorfor ukrainske Sergiy Rebrov har alle sine spillere til rådighed. Truppen indbefatter dog kun to spillere – Robert Mak og Oleksandr Zubkov – som har erfaring med gruppespillet i Champions League.

Forventede startopstillinger:

FC Barcelona (4-2-3-1)

Neto
Roberto, Pique, Lenglet, Firpo
Busquets, De Jong
Fati, Coutinho, Griezmann
Messi

Ferencváros (4-2-3-1)

Dibusz
Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister
Kharatin, Somalia
Nguen, Siger, Zubkov
Uzuni

Bud på kampens profil:

Lionel Messi er selvsagt et godt bud på en profil i onsdagens Champions League-opgør på Camp Nou. Derudover kan det også være værd at holde et vågent øje med Philippe Coutinho, som er vendt tilbage fra sit lejeophold i Bayern München og har leveret en lovende start på den nye sæson – både i Barcelona og på det brasilianske landshold.

Bud på kampens resultat:

Ronald Koeman er uden tvivl opsat på at give FC Barcelona revanche i Champions League. Derudover er Barca ubesejret i deres sidste 36 Champions League-kampe på hjemmebane, mens den catalanske storklub er gået videre fra gruppespillet i de 16 seneste sæsoner. Dermed kan der ikke herske tvivl om favoritværdigheden.

Man må dog ikke undervurdere Ferencváros, som allerede i denne sæson har vist, at de kan bide skeer med europæiske klubber, som på papiret er bedre end ungarerne. På trods af den succesfulde kvalifikation er det dog hævet over enhver tvivl, at ”Frasi” får det svært på Camp Nou. Det er dog ikke usandsynligt, at ungarerne kommer på måltavlen, når de besøger Camp Nou.

Buddet herfra bliver derfor, at FC Barcelona slår Ferencváros 3-1.

Kampen spilles tirsdag den 20. oktober på Camp Nou i Barcelona og sparkes i gang klokken 21:00. Kampen kan ses på TV3 MAX og Viaplay.

Barcelona
(4-2-3-1)
13Neto
20Sergi Roberto ↩62
3G. Pique
15Clément Lenglet
2Sergiño Dest
8Miralem Pjanić ↩76
21Frenkie de Jong
17Francisco Trincão ↩63
14Coutinho ↩71
22A. Fati ↩63
10L. Messi (C)
Bænk
26Iñaki Peña
36Arnau Tenas
7Antoine Griezmann
9Martin Braithwaite
11O. Dembele ↪63
4R. Araujo ↪71
24J. Firpo ↪62
28Oscar Mingueza
5S. Busquets ↪76
6Carles Aleñá
12Riqui Puig
16Pedri ↪63
Ferencváros
(4-2-3-1)
90Dénes Dibusz (C)
21Endre Botka ↩77
25Miha Blažič
15A. Kovacevic
17E. Civic ↩63
14I. Kharatin
93A. Laidouni ↩63
88Isael
18Dávid Sigér
11Oleksandr Zubkov ↩71
10Tokmac Chol Nguen ↩71
Bænk
1Ádám Bogdán
61
22Roko Baturina
70F. Boli ↪71
5Abraham Frimpong
8G. Lovrencsics ↪77
26M. Heister ↪63
33Lasha Dvali
7Somalia ↪63
20R. Mak ↪71

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik