Bayern München - Atlético Madrid

Europa: Champions League
Bayern München K. Coman (28), L. Goretzka (41), C. Tolisso (66), K. Coman (72)
Allianz ArenaFuld tid4-0
Atlético Madrid
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Bayern München - Atletico Madrid

Af Christian Bang Jensen

De forsvarende mestre åbner Champions League-sæsonen mod et af de hold, der kan volde de offensive tyskere flest problemer.

Article image

Kommentar:
Tyske Bayern München indleder onsdag aften Champions League-titelforsvaret på hjemmebanen i München. Dog er det mod de direkte rivaler til gruppens førsteplads, Atlético Madrid, og dermed får de forsvarende mestre ikke den bløde start, som de kunne have håbet på.

Spanierne kommer til Allianz Arena med masser af selvtillid efter 2-0-sejren over Celta Vigo i weekendens runde i La Liga og med kun et nederlag siden februar. Det ene nederlag faldt til RB Leipzig i Champions League-boblen, der afrundende den seneste sæson. Nyindkøbte Luis Suarez har også fået en fin start på den nye tilværelse i Madrid, hvor det indtil videre er blevet til tre scoringer. Uruguayaneren kan derfor være netop den løsning, som Atletico Madrid har manglet siden Antoinne Griezmann skiftede til Luis Suarez’ tidligere klub, FC Barcelona.

Efter 4-1-nederlaget til Hoffenheim i slutningen af september, er Bayern München kommet tilbage på sporet med fire sejre i træk. Senest gik det ud over oprykkerne Bielefeld, der tabte 1-4 til ”Die Bayern.” Offensiven er kommet i gang hos de tyske giganter, der i de seneste fire kampe har et målgennemsnit på 3,5 mål scoret pr. kamp. Omvendt har Atletico Madrid igen i denne sæson en solid defensiv, der bare kan lukke modstanderen ned. Således har ”Los Colchoneros” holdt buret rent tre kampe i træk. Dermed er der lagt op til et spændende opgør mellem en ustoppelig offensiv kraft og et urokkeligt defensivt fundament onsdag aften.

De to klubber har mødt hinanden fire gange inden for de seneste par sæsoner. I foråret 2016 blev semifinalerne et drama mellem de to mandskaber, hvor Atletico Madrid endte med at gå i finalen på reglen om udebanemål. Her tabte man dog til Real Madrid. I den efterfølgende sæson stod tyskerne og spanierne igen overfor hinanden. Denne gang i gruppespillet, hvor de fik en hjemmesejr hver og sikkert kom videre fra gruppen.

I 2020 er Bayern München og Atlético Madrid i gruppe A med russiske Lokomotiv Moskva og østrigske RB Salzburg, og det må derfor formodes, at opgøret på Allianz Arena står mellem gruppens to favoritter til at gå videre til forårets knockout-kampe.

Karantæner og skader:
Bayern München:
Leroy Sane, knæskade
Tanguy Nianzou, lårskade
Chris Richards (tvivlsom), skade i læggen
Joshua Kimmich (tvivlsom), personlige årsager (han er i weekenden blevet far)

Atlético Madrid:
Sime Vrsaljko, knæskade
Jose Gimenez, muskelskade
Diego Costa (Tvilvsom), lårskade

Forventede startopstillinger:
Bayern München (4-2-3-1)
Neuer
Pavard, Süle, Alaba, Lucas Hernandez
Tolisso, Goretzka
Gnabry, Müller, Coman
Lewandowski

Atletico Madrid (4-4-1-1)
Oblak
Trippier, Savic, Felipe, Lodi
Saul, Torreira, Koke, Angel Correa
Joao Felix
Luis Suarez

Bud på kampens profil:
Din vigtigste arbejdsopgave som målmand er at redde boldene. Det er fint, hvis du er god med fødderne, men har du ikke gode reflekser, sikre hænder og et køligt, så kan det være lige meget. Holder du nullet, har du allerede sikret det første point. Og det kan Jan Oblak.

Siden 2014 har den 27-årige målmand spillet 195 kampe for Atlético Madrid, og han har holdt buret rent 108 gange. Til sammenligning er der kun gået 122 mål ind. En helt vanvittig statistik. I denne sæson er det kun sket én gang, at bolden er sluppet forbi den slovenske keeper, og det var i første spillerunde i 6-1-sejr over Granada. Siden er det blevet til tre clean sheets i streg. Jan Oblak bliver nok en gang utrolig vigtig, men som så mange gange før holder keeperen niveau og bliver derfor kampens profil.

Bud på kampens resultat:
Selvom Bayern München i deres seneste fire kampe har haft et målgennemsnit på 3,5, vil tyskernes offensiv komme op imod en af Europas bedste og mest solide forsvarskæder med målmand Jan Oblak som sidste bolværk. På trods af erhvervelsen af Luis Suarez er defensiven igen i denne sæson Diego Simeone og Atletico Madrids største styrke, og på udebane i første runde af Champions League mod de formodet gruppefavoritter vil et uafgjort resultat ikke være dårligt for spanierne. Omvendt ville det være en mindre katastrofe for tyskerne at tabe på hjemmebane, og står det efter 60 minutter fortsat 0-0 vil ”Die Bayern” formentlig heller ikke skubbe voldsomt på for en sejr hen mod kampens afslutning. Derfor bliver kampens resultat 0-0 på Allianz Arena.

Opgøret spilles onsdag på Allianz Arena i München klokken 21:00 og kan ses på Viaplay og TV3 Maks.

Bayern München
(4-2-3-1)
1Manuel Neuer (C)
5Benjamin Pavard ↩73
4Niklas Süle
27David Alaba
21Lucas Hernández
6Joshua Kimmich
18Leon Goretzka ↩83
25Thomas Müller ↩83
24Corentin Tolisso
29Kingsley Coman ↩73
9Robert Lewandowski ↩83
Bænk
35Alexander Nübel
11Douglas Costa ↪73
13E. Choupo-Moting ↪83
14Joshua Zirkzee
17Jérôme Boateng
19Alphonso Davies ↪83
20Bouna Sarr ↪73
8Javi Martínez ↪83
22Marc Roca
42Jamal Musiala
Atlético Madrid
(4-4-2)
13Jan Oblak
23Kieran Trippier
15Stefan Savić
18Felipe
12Renan Lodi
14Marcos Llorente ↩79
16Héctor Herrera
6Koke (C) ↩79
21Yannick Carrasco ↩76
7João Félix
9Luis Suárez ↩76
Bænk
1Ivo Grbić
31Miguel San Román
10Ángel Correa ↪76
17Ivan Šaponjić
22Mario Hermoso
5Lucas Torreira ↪79
11Thomas Lemar ↪79
20Vitolo ↪76
35Juan Manuel Sanabria Magole

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik