Fodbold nyheder

Liverpool med ekstra motivation for at nå Champions League-finalen

Af Rasmus Ploug Jørgensen

Champions League-finalen bliver i år spillet i Istanbul, hvilket er printet ind i minderne på Liverpool-fans siden 2005.

Article image
Ritzau-Scanpix

Lodtrækningen til dette års Champions League finder sted torsdag aften og i den forbindelse kan Liverpool have en ekstra motivation til at nå finalen i den prestigefyldte turnering i år. Det er fordi, at finalen er programsat til at blive spillet på det olympiske stadion i Atatürk, hvilket er præcis der hvor Liverpool vandt Champions League tilbage i 2005.

Netop den finale står som en af de største minder i Liverpools europæiske historie, hvor man scorer tre mål på seks minutter og vender et 3-0 nederlag til ekstratid og straffesparkskonkurrence. Efter en fuldstændig vanvittig kamp hev englænderne pokalen med de store øre hjem til Merseyside.

Champions League-finalen 2020 skulle faktisk være spillet i Istanbul, men den verdensomspændende corona-pandemi satte en stopper for det og man ændrede det til at kvartfinaler, semifinaler og finalen blev spillet i Lissabon, så man undgik alle rejserne.

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik