Tottenham - Chelsea

England: Carabao Cup
Tottenham E. Lamela (83)
Tottenham Hotspur StadiumEFTER STRAFFE[5-4]1-1
Chelsea T. Werner (19)
LineupVideo

Tottenham sejrer over Chelsea i straffesparkskonkurrence

Af Asbjørn Steffensen

Aftenens kamp blev en jævnbyrdig affære, der først måtte finde en vinder efter de ordinære 90 minutter.


Det var to hold, der havde hver deres skuffende uafgjorte resultat fra Premier League i bagagen op til dagens kamp i 4. runde af den engelske Carabao Cup. Tottenham blev frarøvet sejren dybt i overtiden mod Newcastle, mens Chelsea kæmpede sig tilbage fra 3-0 mod Wet Bromwich.

Ingen danskere var med i nogle af holdenes startopstillinger. Pierre-Emile Højbjerg startede på Tottenhams bænk, mens Andreas Christensen slet ikke var med i Chelseas trup. Til gengæld var der debut til Edouard Mendy i Chelsea-buret og Sergio Reguilon på venstrebacken for Tottenham.

Chelsea sad på spillet i første del af første halvleg og spillede tålmodigt bolden rund. Efter 20 minutters spil blev nyindkøbet Reguilon lidt for ivrig og mistede bolden midt på Tottenhams banehalvdel. I et forsøg på at gøre skaden god igen, prøvede han at genvinde bolden med en glidende tackling, men i stedet belv sendt ud efter pølser af Cesar Azpilicueta. Han kunne sende bolden skråt tilbage til Timo Werner, der fra kanten af feltet sendte bolden ned i højre side af målet. 1-0 til Chelsea
Resten af halvlegen kom Tottenham bedre med men uden at blive farlige på nogen måde. Holdene gik derfor til pause på en 1-0-føring til Chelsea.

Mourinho må have givet Tottenham-spillerne en opløftende peptalk i pausen, for de kom ud til anden halvleg med god energi og med et højt pres mod Chelsea. Fem minutter inde i halvlegen var kunne Reguilon have gjort skaden god igen, men manglede skarphed og Mendy kunne derfor nemt redde. Lidt efter kom danske Højbjerg på banen for Tottenham.

Efter noget spil frem og tilbage, fik Reguilon i det 84. minut sendt et indlæg ind i feltet, hvor bolden fik lov at passere helt over til forreste stolpe og Lamela nemt kunne sparke bolden i mål til stillingen 1-1.

Efter 90 minutter stod der stadig 1-1 på måltavlen, og holdene skulle dermed direkte ud i en straffesparkskonkurrence. Her var begge hold meget skarpe og præcise, men Chelseas 5. skud skulle Mason Mount tage sig af, og hans forsøg blev pillet af Hugo Lloris, som dermed sender Tottenham videre til kvartfinalerne i Carabao Cup’en.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik