J. Lindstrøm (5), S. Hedlund (45)
M. Lumb (90)
Raymund Nelausen

Brøndby IF topper Superligaen efter ny sejr

Brøndby IF har maksimumpoint efter tre kampe i Superligaen. I dag vandt de endnu en gang, da AC Horsens kom på besøg på Vestegnen, men det var ikke så nemt, som resultatet ellers kunne tyde.
Brøndby lagde bedst fra land i dagens kamp mod AC Horsens. Hjemmeholdets første store chance kom efter to minutter spillet, hvor Sigurd Rosted kunne lægge en bold mod bagerste stolpe. Her stod Peter Bjur, som sparkede til den første gang. Desværre for Brøndby-spilleren røg den i sidenettet, men en rigtig god start for Brøndby.

To minutter senere kom scoringen så. Efter et fremragende samspil mellem Simon Hedlund og Jesper Lindstrøm, hvor svenskeren lagde bolden videre med hælen til Lindstrøm, tog den unge midtbanespiller chancen fra distancen. Og ligesom det var tilfældet i Derbyet mod FC København, gik bolden i mål. En flot aktion for den 20-årige Brøndby-spiller, som virkelig har haft fart på i den nye sæson.

AC Horsens lagde sig dog ikke ned. De var meget på bolden, og efter 11 minutter kom de frem til en god mulighed. Efter en solotur fra Jacob Buus kunne Horsens' back lægge bolden indover til en fri Casper Tengstedt, der headede mod mål, men Marvin Schwäbe reddede bolden. Horsens havde i de efterfølgende minutter momentum, hvor de trykkede Brøndby og fik et par hjørnespark.

“Nu må det fandme stoppe” råbte Niels Frederiksen fra Brøndby-bænken, og det hjalp lidt på hans mandskab. Hedlund, Bjur og Mikael Uhre kom frem til flere store chancer, hvor de burde have udbygget føringen. Det var dog svært at se, at det var toppen mod bunden. AC Horsens spillede det bedste, som de har gjort, siden Jonas Dal overtog trænersædet, og Brøndby havde i flere periode svært ved at få pillet bolden fra gæsterne.

I 1. halvlegs overtid lykkedes det dog Brøndby at bryde Horsens opspil. Det satte en kontra i gang, hvor Jesper Lindstrøm drev bolden frem i en situation, hvor de var fire mod tre. Lindstrøm lagde den på tværs til Simon Hedlund, som sparkede den flot over i det lange hjørne. Dermed gik de to hold til pause med stillingen 2-0 til hjemmeholdet.

AC Horsens startede bedst i 2. halvleg, hvor de fik tvang tvunget et frispark fra kanten af Brøndbys felt. De fik dog ikke det store ud af situationen, da Tengstedt sparkede den over mål.

Brøndby kom bedre med i løbet af 2. halvleg, hvor de havde flere omstillinger, der kunne have været endt ud i et mål. Blandt andet efter 57 minutter, hvor Mikael Uhre var tæt på at score med et flot akrobatisk spark inde i feltet.

Gennem 2. halvleg virkede Brøndby ikke så sikre, og der skulle ikke meget til før, at AC Horsens kunne ændre kampen. Man sad lidt med fornemmelsen, at en scoring til gæsterne ville sætte Brøndby voldsomt under pres, og AC Horsens jagtede da også en reducering.

Reduceringen kom i dommerens overtid, da Michael Lumb sparkede en løs bold ind bag Schwäbe. Målet kom dog alt for sent, og dermed vandt Brøndby 2-1. De topper derfor også Superligaen med 9 point efter sæsonens tre første kampe. Næste opgør for Niels Frederiksens mandskab er på fredag, hvor de skal møde Randers FC.