Piast Gliwice
K. Wilczek (14), J. Wind (58), P. Mas (90)
Nicolai Christensen

FCK videre i EL-kvalen trods defensive problemer

FC København spillede sig her til aften videre i Europa League-kvalifikationen, da de slog polske Piast Gliwice med 3-0 på hjemmebanen i Parken.
Det var et FCK-mandskab, der gik ind til kampen på baggrund af en noget svingende sæsonstart med to nederlag i Superligaen, og en sejr i slut-minutterne imod IFK Göteborg. Aftenens kamp var imod Piast Gliwice fra Polen, en klub, der i øjeblikket er placeret sidst i den polske Ekstraklasa. En klub som FCK´s Kamil Wilczek har optrådt for over to perioder tidligere i sin karriere

Kampen blev de første 20 minutter domineret af FCK, og de kunne også efter 14 minutters spil bringe sig foran med 1-0 på mål af Kamil Wilczek, der som sagt tidligere i sin karriere har spillet for den polske klub. Det var spanske Pep Biel med oplægget.

Efter den dominerende start fra FCK kom polakkerne mere med i kampen, og de var i to omgange ikke langt fra at udligne. Først efter 23 minutters spil, hvor Johnson efter en opspils-fejl var ved at være skyld i et mål, og dernæst tre minutter efter, hvor Gliwice havde en fin mulighed alene igennem med FCK´s svenske keeper, men Johnson afværgede flot.

Begge hold var uændrede til anden halvlegs start, hvor den første chance kom efter 51 minutters spil, hvor Jonas Wind headede et indlæg på overliggeren. Wind var dog ikke færdig.

Få minutter efter fik Wind nemlig chancen igen, da Wilczek efter at have taget bolden med via armen, afleverede bolden skråt bagud i feltet, hvor Wind kunne sparke bolden ind til 2-0.

Fem minutter senere fik Wilczek chancen for at lukke kampen til 3-0, men polakken sparkede friløberen over mål.

I kampens sidste sekund kunne Pep Biel afgøre kampen til cifrene 3-0, da han efter en kontra sikkert sparkede bolden i kassen.

Målt på chancer var det et ganske lige opgør, ovenikøbet med overvægt til polakkerne, men der var stor forskel på effektiviteten, når holdene kom frem til chancerne, hvor FCK var bedre til at udnytte mulighederne.

Med sejren er FCK nu videre til den sidste og afgørende runde i EL-kvalen, hvor de på hjemmebane d. 1. oktober møder Rijeka fra Kroatien. Vinderen af det opgør vil sikre sig adgang til dette års Europa League.