Arsenal
A. Lacazette (8), Gabriel (49), P. Aubameyang (57)
Christian Kern Hansen

Debutantscoring i Arsenal-sejr, da klubben besejrede London-oprykkere

Der var klar niveauforskel mellem Fulham og Arsenal i dag, og Arsenal vandt fortjent sæsonpremieren med 3-0 på Craven Cottage.
Oprykkerne fra Fulham skulle i denne Premier League sæsons første kamp hjemme tage imod London-kollegaerne fra Arsenal, der på papiret var klare favoritter til opgøret. Fulham må siges at være en af de seriøse kandidater til at rykke ud af Premier League i denne sæson, men oprykkere kommer som sædvanlig altid med en stor tro på tingene og gejst fra en nylig oprykning til Englands fineste selskab.

Dette kom også klart til udtryk i kampens indledende fase, hvor Fulham kom ud med stor energi til kampen, og efter ganske få minutter var Fulham tæt på at kunne profitere af kommunikationsfejl i Arsenal-forsvaret, da den nytilkomne Arsenal-stopper Gabriel Magalhaes ikke fik kommunikeret ordentligt i forsvaret, men heldigvis for brasilianeren og Arsenal fik de afværget et forsvarskoks.

Selvom Fulham startede fint, kom der allerede ridser i lakken efter otte minutters spil, da den franske Arsenal-angriber Alexandre Lacazette opsnappede en redning fra Fulham-målmanden Marek Rodak. 1-0 til gæsterne fra Arsenal. Efter føringsmålet kunne det mærkes, at Fulham var ramt af en tidlig scoring imod, og Arsenal fik bedre fat i kampen, og havde forventligt mere kvalitet på bolden end hjemmeholdet.

Efter 26 minutter fik Arsenal-nyerhvervelsen Willian mulighed for at eksekvere et frispark, og brasilianeren var da også tæt på at kunne score i sin debut, da hans frispark endte på stolpen.

Arsenal var fortjent foran i første halvleg, og niveauforskellen kunne godt fornemmes, selvom Arsenal ikke spillede i det tempo og med den kvalitet, som holdet før har vist.

Begge mandskaber kunne dermed gå til pause med en Arsenal-føring på 1-0, og i sær Fulham skulle finde løsninger og justeringer på første halvlegs problemer, hvis ønsket om point i debuten skulle realiseres.

Desværre for hjemmeholdet var det dog gæsterne fra Nordlondon der kom bedst ud til anden halvleg, og allerede efter fire minutters spil blev pusten taget ud af Fulham-spillerne. Den brasilianske Arsenal-stopper Gabriel Magalhaes kunne rimelig uhindret heade bolden ind efter et hjørnespark tæt ind under mål, og stilligen var dermed 2-0 til Arsenal efter 49 spillede minutter.

Arsenal udnyttede sit momentum i kampen, og bare otte minutter efter var den gal igen for Fulham. Aubameyang modtog bolden på kanten af feltet, og efter at have passeret feltet sparkede gaboneseren elegant bolden over det i lange hjørne, og gæsterne var nu i front med 3-0.

Arsenal forsatte med at diktere kampens forløb, og hjemmeholdet havde meget svært ved at komme med et modsvar. Tempoet faldt en smule ud af kampen hen mod den afsluttende fase, og Arsenal kom aldrig rigtig i problemer med de defensive pligter. Som kampen udviklede sig efter Arsenals 3-0-scoring var det tydeligt, at Fulham samtidig med at prøve at komme op og komme på tavlen, kæmpede for at lukke af bag i, hvor Arsenal ofte truet hjemmeholdet med hurtigt spil. Et tempo som hjemmeholdet især i anden halvleg ofte ikke formået at gardere sig imod.

Fulham formåede trods en svær kamp trods alt at holde stand efter 3-0-scoringen, og Arsenal kunne glæde sig over en særdeles godkendt start på den nye sæson, hvor hurtigt spil og god omgang med bolden prægede billedet af Arsenals indsats. Omvendt skal oprykkerne fra Fulham muligvis ud at hente forstærkninger til truppen, hvis klubben skal komme op på det niveau det kræves for at begå sig i Premier League, men samtidig skal det selvfølgelig også nævnes at kampe som denne ikke er kampe, som pointene forventes at blive hentet i.

Fulham møder i næste weekend en anden oprykker Leeds på udebane efter at de allerede i midtugen har været en tur i Ipswich for at spille Carabao Cup, hvor en sejr er påkrævet, mens Arsenal næste lørdag hjemme tager imod London-kollegaerne West Ham.