Fodbold nyheder

Real Madrid har en langsigtet transferstrategi

Af Christian Bang Jensen

De spanske mestre har sparet alle transferkroner i dette vindue for at gemme dem til sommer 2021, hvor en fransk invasion skal overtage kongeklubben.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det er mange, mange år siden, at Real Madrid har gået gennem en sæsonopstart uden at hente en eneste spillere ind for flere millioner kroner. Men faktum er, at de eneste nyerhvervelser i Real Madrid-truppen frem mod den nye sæson, er unge talenter som eksempelvis norske Martin Ödegaard, der er vendt tilbage fra udlån. Og med et transfermarked i krise har Real Madrid endda været heldige, at alle navnene på ønskelisten har valgt at blive i deres respektive klubber en sæson mere.

Den spanske avis Marca forudsiger, at Real Madrid sparer på de økonomiske kræfter i dette vindue, for i stedet at gå all in i sommeren 2021. Her topper tre franske spillere Zinedine Zidanes (knap så) hemmelige ønskeliste – en spiller til hver kæde af banen.

I Red Bull Leipzig styrer den unge Dayot Upamecano forsvaret med hård hånd og flere store angribere har lært franskmanden at kende. Den 21-årige centrale klippe var rygtet til flere forskellige topklubber i dette vindue – blandt andet de engelske mestre, Liverpool, men det blev i stedet til en kort kontraktforlængelse for "Upa". Derfor er det usandsynligt, at han skifter klub allerede i denne sæson, men i sommer 2021 kan tiden være mod for franskmanden. Og her vil Real Madrid forsøge at stå forrest i køen.

Dayot Upamecano er udtalt fan af Sergio Ramos, og han vil dermed kunne komme ind under vinger på Real Madrid-anføreren og blive den direkte afløser, når Sergio Ramos på et tidspunkt lægger støvlerne på hylden.

Til midtbanen har ”Los Blancos” udset sig den blot 17-årige defensive kriger Eduardo Camavinga fra franske Stade Rennais. Her kan der dog komme en større transferkrig, da PSG og Bayern München begge er begyndt at flirte med den unge spiller.

Efter gennembruddet i seneste sæson har Eduardo Camavinga ikke fornyet sin kontrakt med Rennes, og når de i denne sæson skal spille Champions League, vil prisen formentlig kun vokse på stortalentet, der allerede har været inde omkring det franske landshold. Rennes og Eduardo Camavinga skulle ifølge avisen AS have en aftale om at spilleren kan gå efter sæsonen for omkring 300 millioner kroner. I Real Madrid ser man Eduardo Camavinga som den ideelle afløser for Casemiro.

Endelig er der stjerneangriben Kylian Mbappé. Der er allerede sagt og skrevet meget om sagaen med Real Madrid og Kylian Mbappé og denne forventes at intensiveres i den kommende sæson. Klubben har med træner Zinedine Zidane i front ikke lagt skjul på deres kærlighedserklæringer til Kylian Mbappé, og spilleren har gentagende gange bekræftet, at flirten er gengældt.

Efterhånden som sæsonen 2020/21 skrider frem, vil interessen formentlig kun blive varmere og varmere. Angriberen har ikke fornyet sin kontrakt med PSG (som udløber i 2022), hvilket kan presse prisen ned på et niveau, hvor Real Madrid ikke kommer i karambolage med Finansiel Fair Play.

Real Madrids transferstrategi løber ifølge Marca helt frem til sommeren 2022, hvor man håber at kunne lokke Erling Håland væk fra Dortmund og til den spanske hovedstad sammen med den udlejede brasilianer Reinier, der skal danne holdkammerat med den norske lynangriber de kommende to sæsoner.

En spændende tid, der er i vente for de forsvarende spanske mestre.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik