D. Olmo (50), T. Adams (88)
J. Félix (71)
Nicolai Christensen

Dansker videre til semifinalen i Champions League

RB Leipzig med danske Yussuf Poulsen spillede sig her til aften videre til semifinalen i dette års Champions League efter en sejr over Atletico Madrid.
Leipzig med danske Yussuf Poulsen som anfører tog her til aften imod Atletico Madrid i den anden kvartfinale i dette års Champions League. Det var to mandskaber, der i går kunne se PSG spille sig videre i deres opgør imod Atalanta, og derfor ville vinderen af aftenens kamp tage imod PSG i den ene af semifinalerne.

Kampen startede med RB Leipzig mest på bolden, og de fik efter 3 minutter en god chance, da Atletico ikke fik clearet et hjørnespark, der derfor faldt ned for fødderne af Marcel Halstenberg, men forsvarsspilleren sparkede den langt over mål.

12 minutter skulle der gå før spanierne fik deres første fine mulighed, da Yannick Carrasco modtog bolden ude i venstre side, og sendte et kvalificeret forsøg afsted, men Leipzigs ungarske-keeper Peter Gulacsi fik reddet afslutningen fra belgieren.

Resten af første halvleg var uden de store chancer, men med Leipzig mest på bolden, der dog i de fleste situationer lige manglede det sidste for at komme helt fri til en åben mulighed.

Anden halvleg startede som lyn og torden, og efter 50 minutters spil faldt opgørets første mål. Leipzigs Marcel Sabitzer modtager bolden ude i højre side, og slår dernæst et indlæg ind i panden på Dani Olmo, der headede bolden ind til stillingen 1-0 til tyskerne.

Efter 58 minutters spil kom Diego Simeones første udspil i jagten på en udligning, da han valgte at skifte klubbens dyreste transfer nogensinde ind i form af Joao Felix, i håbet om, at den unge portugiser kunne komme ind og skabe noget ravage.

Det kunne han, da han i det 69. minut blev nedlagt inde i feltet, og dermed gav Atletico chancen fra 11-meterpletten. Det var Felix selv, som skulle sparke, og det gjorde han til perfektion, da han sparkede den sikkert ind bag Gulacsi. 1-1.

Det lignede længe holdene skulle ud i ekstra 2x15 minutter, men det ville Leipzig anderledes. Med to minutter tilbage af den ordinære kamp får Leipzig en kontra, hvor bolden pludselig ender for fødderne af Tyler Adams, der efter en afretning kunne sende bolden ind bag ved Jan Oblak.

Diego Simeone og Atletico Madrid kunne ikke svare tilbage på den sene scoring, og det endte altså med RB Leipzig, som kunne spille sig videre til semifinalen, hvor de skal møde gårsdagens vinder PSG. En kamp der bliver spillet d. 18. august klokken 21.

Danske Yussuf Poulsen spillede en meget anonym kamp, men var med i alle 90 minutter, og derfor med til at spille den tyske klub i deres første Champions League-semifinale i klubbens korte historie.