Manchester C - Lyon

Europa: Champions League
Manchester C K. De Bruyne (69)
Estádio José AlvaladeFuld tid1-3
Lyon M. Cornet (24), M. Dembélé (79), M. Dembélé (87)
OptaktLineupReferat

Optakt:
Manchester City - Lyon

Af Jonathan Kjær Troelsen

Indkast.dk ser frem mod lørdagens kvartfinale i Champions League, hvor Manchester City og Lyon mødes.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:
Lyon og Manchester City skal mødes i rundens sidste kvartfinale lørdag aften. Her vil Manchester City uden tvivl være de store favoritter. Holdet har kæmpet for succes i årevis, uden det er lykkedes. Men det ligner, at det er i år, at succesen for Guardiola og Manchester City i Champions League skal komme. De lyseblå slog på imponerende vis Real Madrid i ottendedelsfinalen, og nu står Lyon som sidste udfordring inden semifinalerne. Et hold som man måske vil betegne som det svageste tilbageværende hold i turneringen.

Den franske storklub Lyon har haft en sløv sæson i Ligue 1, hvor holdet endte på syvendepladsen. Alligevel imponerede klubben ved kun at tabe 1-2 til Juventus i fredags, og dermed avancerede de sig til kvartfinalen, efter at have vundet første kamp før coronapausen med 1-0.

Man kan forvente et Manchester City-hold, der er i boldbesiddelse og som vil være spilstyrende og dominerende. Lyons chance ligger i kontraangrebene, hvor livsfarlige Memphis Depay er holdets store offensive omdrejningspunkt.

Karantæner og skader:
Manchester City har angrebsstjernen Sergio Agüero tvivlsom til opgøret, mens nyindkøbene Nathan Ake og Ferran Torres selvfølgelig ikke er spilleberettiget endnu.

Lyon må ligesom i ottendedelsfinalen undvære Youssouf Kone, som sidder ude med en skade.

Forventede startopstillinger:
Manchester City (4-3-3): Ederson – Walker, Fernandinho, Laporte, Zinchenko – Gündogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Gabriel Jesus, Sterling

Lyon (3-5-2): Lopes – Marcal, Denayer, Marcelo - Dubois – Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet – Depay, Dembele

Bud på kampens profil:
Man må forvente en kamp, hvor Manchester City er meget på bolden og skal forsøge at lirke den franske defensiv op. Det er Kevin de Bruyne måske verdens bedste til med sit fænomenale overblik, farlige skud og gode kreativitet. Derfor er buddet, at den belgiske midtbanespiller bliver kampens største profil.

Bud på kampens resultat:
På trods af at Lyon har imponeret i sæsonens Champions League-turnering, bliver det svært for dem at stryge i semifinalen. Manchester City er godt kørende, og derfor er buddet, at de engelske favoritter vinder opgøret 3-1.

Kampens spilles lørdag klokken 21.00, og opgøret vises på TV3+ samt Viaplay.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik