R. Sterling (9), G. Jesus (68)
K. Benzema (28)
Nicolai Christensen

Manchester City videre i Champions League

Manchester City vandt her til aften 2-1 på Etihad over Real Madrid, som sendte City videre til kvartfinalen i verdens største klubturnering.
Der var lagt op til et yderst interessant opgør, da Manchester City og Real Madrid her til aften spillede den anden kamp i deres Champions League-ottendelsfinale. Første kamp var endt med en 2-1-sejr til Manchester City på Santiago Bernabeu, hvilket stillede dem med det klart bedste udgangspunkt for at spille sig videre i dette års Champions League. Derudover et Real Madrid-mandskab, der måtte undvære deres anfører Sergio Ramos grundet hans røde kort i de to holds første møde.

Allerede efter ni minutter faldt kampens første mål, da Real Madrids franske midterforsvar Raphael Varane, lavede en stor fejl i opspillet, da han mistede bolden til Gabriel Jesus inde i feltet. Jesus spillede bolden på tværs til Raheem Sterling, der nemt kunne trille den over stregen til 1-0.

Manchester City sad mest på spillet efter det, men Real Madrid bød sig også til, og de fik også udlignet efter en halvtimes spil. Rodrygo sendte et indlæg ind i feltet til Karim Benzema, der stangede den ind bag Ederson til 1-1. Målet var den franske angribers femte mål i dette års Champions League.

De sidste 15 min. af første halvleg var med City mest på bolden, der også var, tæt på at kunne bringe sig foran lige inden pausen, da Real igen havde problemer i opspillet. Thibaut Courtois sparkede et udspark ud i fødderne på Citys Phil Foden, der lige uden foran feltet fik sendt et skud afsted, som gik lige forbi stolpen.

Anden halvleg startede som meget af første halvleg foregik. Med Manchester City i teten. Kevin De Bruyne sendte lige efter, anden halvleg blev fløjtet op, en sukkerbold i dybden til Sterling, der efterfølgende sparkede den store chance i sidenettet.

City mest på bolden, men Real forsøgte og true på kontraer og mere direkte spil, som bl.a. gav en fin chance til Benzema efter 63 min., da han var i en god position lige uden for feltet, men hans forsøg endte lige på Ederson.

Få minutter efter var det så Gabriel Jesus med en fin chance, men Courtois fik værget brasilianerens forsøg lige over mål. Men Jesus fik mulighed for at revanchere sig minutter efter, da Varane endnu engang viste underligt ukontrolleret forsvarsspil, og så kunne Jesus prikke den ind bag den belgiske Real Madrid-keeper. Et mål som skulle vise sig at blive dødsstødet, da der ikke blev scoret yderligere i kampen, på trods af livlige sidste 20 min., hvor begge hold havde nogle chancer, men målene udeblev.

Det var et Real Madrid-hold, som tydeligt manglede deres spanske kaptajn nede i forsvaret. Specielt i opspillet havde de store problemer med Citys høje pres, der flere gange vandt bolden højt oppe på ”Los Blancos” banehalvdel.

Med 2-1-sejren blev det en samlet sejr på 4-2 over to kampe til Pep Guardiolas Manchester City-mandskab, der nu har booket deres plads i kvartfinalen, hvor de skal op imod Lyon. Et Lyon-hold, der overraskende slog Cristiano Ronaldo og Juventus ud på reglen om udebanemål. Kampen bliver spillet lørdag d. 15. august klokken 21 på Estadio Jose Alvalade i Lissabon.