Fodbold nyheder

Lewandowski:
Han er min favorit-træner

Af Henrik Varbøl Andersen

Den polske målsluger har haft to af verdens bedste trænere, men han tøver ikke med, at kåre den ene til at være den bedste han nogensinde har haft.

Article image
Ritzau-Scanpix

Robert Lewandowski har haft både Jürgen Klopp og Pep Guardiola som trænere i henholdsvis Borussia Dortmund og Bayern München. Nu åbner polakken op i et interview med ESPN, og forklarer at Klopp er den bedste træner, han nogensinde har haft:

- Jeg syntes at Jürgen Klopp er min favorit og efter ham er det Pep Guardiola. Det er 100 procent sikkert. Klopp har to personligheder. Du kan se ham lidt som en faderfigur, og den anden del er som træneren. Han er en stor motivation. Hans præstationer som træner er fantastiske, og ikke kun som træner men også som menneske, udtaler angriberen til ESPN ifølge Goal.

Man skulle mene, at Lewandowski ved hvad han snakker om. Han var med på den fantastiske rejse i Dortmund, hvor klubben og Klopp vandt to tyske mesterskaber og kvalificerede sig til Champions League-finalen. Den nuværende Liverpool-manager var manden der bragte Lewandowski til Tyskland, da han hentede ham i Lech Poznan tilbage i 2010. De fik fire sæsoner sammen i Ruhr-distriktet.

Herefter tog polakken turen til Bayern München, hvor Pep Guardiola blev træneren som formede angriberen yderligere. Lewandowski roser Klopps evne til at motivere sine spillere til at yde mere end bare deres bedste:

- Han gør det perfekt, fordi han ved hvornår, han kan skubbe lidt hårdere til dig, og hvornår han skal holde lidt igen.

Selv er den 31-årige målmaskine i gang med sin bedste sæson, hvor han lige nu er på 51 mål i 43 kampe i alle turneringer. Bayern München er jo fortsat med i Champions League, som måske er Jürgen Klopps tidligere topscorer ikke færdig med at bombe mål ind.

Mere om Bayern München

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik