Brighton - Newcastle

England: Premier League
Brighton
The American Express Community StadiumFuld tid0-0
Newcastle
LineupReferat

Brighton sikrer sig overlevelse i Premier League

Af Daniel Fisker

Det krævede mindst et point fra mandagskampen mellem Brighton og Newcastle, hvis førstnævnte skulle sikre sig endnu en sæson i Premier League. ”The Seagulls” fik hverken mere eller mindre.

Brightons mandagskamp for overlevelse i Premier League lignede mest af alt en træningskamp. Det var ikke desto mindre tydeligt, at det var klubben fra den engelske sydkyst, som havde mest at spille for, da Newcastle mandag aften besøgte American Express Community Stadium.

Kampen startede i et nogenlunde lovende tempo og nåede sit foreløbige klimaks efter en lille halv times spil, hvor angrebsivrige Brighton muligvis blev snydt for et straffespark. I hvert fald gjorde Matt Ritchie et klodset forsøg på at stoppe Neal Maupay i Newcastle-feltet. Franskmanden kom dog på benene igen, hvorfor han kunne sende bolden videre til Leandro Toussard.

Anden halvleg stod i Newcastles tegn, selvom Newcastle-målmanden Martin Dubravka uden tvivl var banens mest travle målmand. Newcastle har aldrig slået Brighton i Premier League, og det skadesplagede Newcastle-mandskab formåede heller ikke at slå ”The Seagulls” i denne omgang, hvorfor sidste sæsons 17. plads sikrede sig endnu en sæson i Premier League.

Mandagens pointdeling sender Brighton op på 15. pladsen, hvorfor der er syv point ned til Aston Villa på den forkerte side af nedrykningsstregen. Newcastle indtager fortsat 13. pladsen i Premier League. Crystal Palace har dog mulighed for at overhale ”The Magpies”. Det kræver dog en sejr over Wolverhampton i den sene mandagskamp.

Brighton – Newcastle: 0-0 (0-0)

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik