Leeds - Barnsley

England: Championship
Leeds M. Sollbauer (28)
Elland RoadFuld tid1-0
Barnsley
LineupReferat

Traditionsklub ét point fra oprykning

Af Christian Bang Jensen

Med en grim 1-0-sejr over nedrykningstruede Barnsley er traditionsklubben Leeds United ét sølle point fra at vende tilbage til Premier League for første gang siden 2004.

Article image

Datoen var 15. maj 2004, da det utænkelige skete i England. Traditionsklubben Leeds United tabte 1-0 til Chelsea, og havde spillet sin foreløbelig sidste kamp i Premier League. Nedrykningen var en realitet for de tidligere mestre.

5907 dage senere siger kalender 16. juli 2020. Leeds United har netop vundet en grim 1-0-sejr over Barnsley på et selvmål af østrigske Michael Sollbauer i første halvleg, og ”The Peacocks” er dermed kun ét sølle point fra at vende tilbage til det fineste fodboldselskab i England.

Forløsningen og glæden var ikke til at skjule for den karakteristiske argentinske manager Marcelo Bielsa og resten af spillertruppen. Gennem hele anden halvleg var de nedrykningstruede Barnsley bedst, men Bielsas tropper holdte stand, og som et ægte tophold vandt de kampen, selvom de ikke spillede sæsonens kamp – langt fra endda.

64-årige "El Loco" overtog Leeds i 2018 og på to sæsoner har han med sin kompromisløse spillestil med højt pres og meget løbearbejde forvandlet Leeds fra et midterhold i den næstbedste række til det suveræne tophold, vi har set i denne sæson.

Med to runder tilbage ligger Leeds på førstepladsen i The Championship – seks point foran Thomas Franks Brentford på tredjepladsen. Oprykningen er så tæt på at komme i hus, som den overhovedet kan komme, og den lange tørkeperiode for Leeds, der var helt nede og vende i League One fra 2007 til 2010, er langt om længe ved at ende. Mange har gennem de 16 år prøvet og Leeds har været en kaosklub, men under Marcelo Bielsa er der kommet mere skik på tingene. "El Loco" ligner manden, der kunne trække det tunge og traditionsbundene svær op af stenen.

For modstanderen Barnsley betyder Leeds’ drømme ikke det mindste, for hvor ”The Peacocks” er tæt på oprykning, ser det omvendt svært ud for Barnsley, der har fire point op til redningen. Det var også tydeligt at se på reaktionerne efter kampen. Mens Leeds-målmand Illan Meslier, den tidligere Swansea-spiller Pablo Hernandez og topscoren Patrick Bamford drog lettelsens suk, var alvoren malet direkte i Barnsley-spillernes ansigter.

Leeds har i de sidste to runder Derby og Charlton. Netop Charlton er det hold som Barnsley jagter på den vigtige 21. plads i den næstbedste engelske række.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik