Fodbold nyheder

Premier League-spiller:
Jeg er homoseksuel

Af Troels Drasbech

Spilleren har som anonym, i et åbent brev, skrevet om sin seksualitet.

Article image

En homoseksuel Premier League-spiller har indrømmet, at han er bange for at springe ud - det sker i et åbent brev. Spilleren er fortsat ikke mentalt klar til at afsløre sin identitet, hvormed det kun er fortalt til den tætteste familie og udvalgte venner.

Han bekræfter, at ingen af holdkammeraterne samt manageren kender til spillerens seksualitet, men han 'håber inderligt', det kan blive realiseret i den nærmeste fremtid.

Informationerne kommer fra et brev, der er udgivet af Justin Fashanu Foundation, som støtter spilleren fuldt ud. Brevet er blevet offentliggjort i samarbejde med engelske Mirror - et udpluk af brevet kommer her:

- Jeg er homoseksuel. Bare at skrive det ned i brevet er et stort skridt for mig. Hvordan føles det, at skulle leve sådan her? Det kan være et mareridt dag-til-dag, og det påvirker mit mentale helbred mere og mere.

- Jeg føler mig fanget, og min frygt er, at afsløre hvem jeg er, blot vil gøre alt værre.

Der er ingen nuværende spillere i hele Storbritannien, der har offentliggjort, at de er tiltrukket til det andet køn, hvor Watfords Troy Deeney for nyligt har udtalt, at alle trupper har mindst en, og når den første åbner op, vil mange følge trop.

FA har yderligere tilbudt deres fulde støtte, og PFA har ligeså åbnet armene for et samarbejde med hvilken som helst spiller, der skulle vælge at springe ud. Det skriver Mirror.

Den tidligere Norwich-spiller, Justin Fashanu, begik selvmord i 1998, hvor han otte år forinden havde sprunget ud som landets første homoseksuelle fodboldspiller. Det er Justins niece, Amal Fashanu, der har oprettet Justin Fashanu Foundation.

Formålet med organisationen er at udrydde homofobi og racisme i fodbold samt rejse opmærksomhed på mentale sundhedsproblemer.


Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik