Fodbold nyheder

De Gea til Schmeichel:
Undskyld

Af Christian Bang Jensen

Den spanske målmand David de Gea overhalede torsdag aften Peter Schmeichel og blev den udlænding med flest kampe på mål for Manchester United.

Torsdag aften gæstede Manchester United Aston Villa, og ”De Røde Djævle” stillede ikke overraskende til start med spanske David de Gea på mål. Her opnåede spanieren en stor milepæl i karrieren.

3-0-sejren over Villa var David de Geas 399. kamp i en målmandstrøje med Manchester United-logoet på brystet, og dermed slår spanieren en dansk legendes rekord.

Peter Schmeichel har længe haft rekorden for den udenlandske keeper med flest kampe for Manchester United med 398, men den rekord blev altså slået torsdag af det tidligere Atlético Madrid-talent, der siden 2011 har været en sikker sidste skanse for Manchester United.

- Undskyld, Schmeichel, var David de Geas første ord, efter at være blevet forholdt sin rekordkamp af de engelske medier, men storsmilende fortsatte den 29-årige målmand:

- Det er fantastisk. Jeg tror, det betyder, at jeg har været her i lang tid, og jeg har spillet virkelig godt på øverste niveau, så jeg er meget stolt. Jeg er glad for at have spillet så mange kampe for denne klub, og forhåbentlig kommer der yderligere 400 kampe.

Selvom David de Gea er den udenlandske keeper med flest kampe, er der dog et stykke vej op til Alex Stepney, der med 539 optrædener er den målmand med flest kampe for Manchester United.

Torsdagens sejr var den 17. kamp i træk, hvor ”De Røde Djævle” undgik et nederlag, og klubben ser ud til at slutte sæsonen på et højt niveau, der lover godt for fremtiden.

Mere om David de Gea

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik