Fodbold nyheder

Greenwood kan spare United for 900 millioner kroner

Af Troels Drasbech

Den unge højrekant kan være Uniteds problemknuser og samtidig spare klubben for næsten en milliard kroner denne sommer.

Mason Greenwood har formentlig givet Manchester United en transfer-livline, der i teorien kan spare klubben omkring 900 millioner kroner. Det beretter Daily Star.

Den kun 18-årige englænder figurerer primært på højrekanten, men kan overordnet placeres på alle angrebspositioner. Greenwoods præstationer fortsætter med at tage fart i englænderens gennembrudssæson i Premier League, og spillerens historik fra sidste akademi-sæson taler for sig selv - 23 mål i 24 kampe blev det til.

Ole Gunnar Solskjær har brugt englænderen mere regelmæssigt i år, hvor han har scoret 13 mål i 44 kampe - imponerende af den kun 18-årig United-spiller, der i sine 25 PL-kampe kun har været en del af startopstillingen i fem af dem.

Greenwood begyndte at vise sit værd for førsteholdet med vigtige PL-mål mod henholdsvis Sheffield i november og Everton i december - mål der var med til at sikre United point i begge kampe.

I de seneste tre United-kampe har Greenwood været foretrukket over Daniel James på højrekanten - klubbens mest problematiske position. Noget han i den grad profiterede på i det seneste opgør mod Brighton, hvor han kronede sin flotte indsats med både mål og assist.

United har længe været favorit til at hente Jadon Sancho i Dortmund, som har haft en absolut forrygende sæson hos de gul- og sortblusede. Dortmund vil angiveligt ikke sælge deres 20-årige stjernefrø for mindre end 900 millioner kroner - et gastronomisk beløb United får svært ved at undvære oven på corona-pandemien.

Greenwoods klare præstationsforbedringer har vist, at den 18-årige englænder kan overtage positionen på højrekanten i næste sæson frem for Sancho og yderligere spare United for 900 millioner kroner denne sommer.

Løsningen gør, at Sancho bliver i Dortmund den kommende sæson - United-ejer Ed Woodward kan til næste sommer hive den store betalingscheck frem, hvor Manchester-klubben formentlig vil have bedre styr på økonomien. Sancho vil samtidig kun have et enkelt år tilbage af sin kontrakt, og prisskiltet er sandsynligvis formindsket. Hvis de overhovedet til den tid er interesseret i en højrekant - Greenwoods gode form er først lige begyndt.


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik