Fodbold nyheder

Ny Leverkusen-stjerne yngste målscorer i Bundesligaen

Af Henrik Varbøl Andersen

Bayer Leverkusen spytter talenter ud på stribe, og det næste store stjerneskud er måske på vej.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kai Havertz er jagtet af de fleste europæiske storklubber, men nu kan et nyt stjerneskud fra talent-fabrikken i Leverkusen være på vej. Florian Wirtz blev i går den yngste målscorer i Bundesligaen med en alder på 17 år og 34 dage, da han reducerede til 2-4 i nederlaget til Bayern München. Rekorden havde den tidligere Dortmund-profil Nuri Sahin indtil i går.

Wirtz der fik sin debut i Leverkusens sejr ude over Werder Bremen, hvor han slog klubkammerat Kai Havertz rekord som den yngste debutant i Leverkusen-trøjen. Ungdomstræner i klubben Patrick Helmes giver også den unge mand store roser med på vejen overfor Sport1:

- Knægten har et kæmpe talent. Han kunne være taget til Liverpool, Bayern München eller Dortmund. Alle ville have ham. Det han kan er ikke noget, du bare kan lære.

Den talentfulde-tysker kom til klubben i januar måned fra FC Köln, og sportsdirektør Simon Rolfes mener, at det var i hård konkurrence, at de fik fat i ham, fortæller han til Goal:

- Jeg har kendt denne spiller siden han var 14 år. Muligheden opstod overraskende, da hans kontrakt udløb. Så vi forsøgte. Jeg ved, der var mange klubber, der ville have ham, og vi tænkte, at før han tog andre steder hen, så lad os forsøge at få ham hertil, så han stadig var tæt på sit hjem.

Det lykkedes som bekendt, og den unge mand har nu altså rekorden som yngste målscorer i Bundesligaen. En rekord der ellers har været Nuri Sahins siden 2005.

Mere om Leverkusen

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Atalanta - Paris SGChampions League - RB Leipzig - Atlético Madrid