Fodbold nyheder

Tysk veteran overvejer karrierestop eller USA-tur

Af Christian Bang Jensen

Med fem runder tilbage af den tyske 2. Bundesliga, overvejer Stuttgart-veteranen Mario Gomez, hvor karrieren næste skridt skal tage ham hen.

Article image
Ritzau-Scanpix

- Jeg vil bestemme mig til sommer.

Sådan udtalte Mario Gómez i et interview i begyndelsen af året, da han blev spurgt til sin fremtid. Den 34-årige angriber har med 20 kampe og seks mål i denne sæson været en medvirkende faktor til, at den sovende kæmpe Stuttgart i øjeblikket er medd i kampen om oprykningspladserne til Bundesligaen.

Men selvom det skulle lykkes Stuttgart at rykke op, bliver det formentlig uden Mario Gómez i næste sæson. Lokalaviserne ”Stuttgarter Zeitung” og ”Stuttgarter Nachrichten” skrev begge onsdag, at veteranen ikke vil forlænge sin kontrakt med klubben.

Angriberen, der har spillet 78 landskampe for Tyskland, har i stedet to muligheder på hånden. Han vil enten indstille en flot karriere, eller han vil fortsætte et år eller to i den amerikanske MLS. Tidligere var der snak om, at han skulle træde ind i Stuttgarts trænerstab, men med de dårlige forhandlingsmønstre, der har været mellem spiller og klub, synes denne mulighed at være taget af bordet.

”Super Mario” Gómez startede sin professionelle karriere i netop Stuttgart, og her var han med til at vinde mesterskabet i 2006/07. Senere gik turen omkring Bayern München, hvor han vandt yderligere to mesterskaber samt en Champions League-titel. Efter de succesfulde år i Bayern tog Mario Gómez videre til Fiorentina, Besiktas og Wolfsburg inden han i januar 2018 drog ”hjem” til Stuttgart. Her kunne han dog ikke redde klubben fra at rykke ned i sidste sæson, men det tyder på en hurtig tilbagevenden for den tidligere mesterskabsklub, der i øjeblikket ligger to’er i den næstbedste tyske række.

Mere om Mario Gómez

Mere om Stuttgart

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik