Fodbold nyheder

Zidanes fem dilemmaer

Af Troels Drasbech

Flere problematikker ligger og lurer for Zidane inden LaLiga genoptages.

Article image
Ritzau-Scanpix

Fodbolden ruller formentlig snart i Spanien igen, hvilket for Real Madrid betyder, at titelræset fortsætter ufortrødent inden længe. Marca har taget et kig på Zinedine Zidane, der som træner har flere store beslutninger, der skal tages, inden kampen om at vinde klubbens første liga-titel siden 2017 fortsætter - lige nu er "Kongeklubben" placeret to point bag førerholdet fra Barcelona.

Formationen

Zidane elsker 4-3-3, og med de rette omstændigheder kan han fortsat benytte den - det er dog essentielt, at Hazard og Asensio bliver kampklar. De vil i samarbejde med Benzema udgøre en yderst kompetent fronttrio, hvor Vinicius, Rodrygo og Vazguez simpelthen ikke besidder den kontinuerlige kvalitet til at bringe mesterskabet hjem til Madrid.

Offensiven

Det ovennævnte afsnit indikerer en overflod af offensive spillere i Madrid-truppen. Hazard må forventes at stryge direkte ind på venstrekanten frem for Vinicius, hvor Asensio i teorien skal kæmpe mod både Bale, Vazguez og Rodrygo om pladsen. Her kan Asensios mangel på kampminutter blive den store hæmsko for spanieren, der ellers må anses som favoritten til pladsen.

Jovic, Mariano og Brahim Diaz forventes ikke at få den store nøglerolle i den resterende del af sæsonen, hvor spilletiden blandt de tre skal findes i sene indskiftninger - Jovic vil have haft en fornuftig chance for spilletid, men er i skrivende stund skadet.

Tre eller fire på midtbanen?

Midtbanen bliver helt klart påvirket af Zidanes valg af antal angribere. Hvis det bliver 4-3-3, så forventes det, at Casemiro skal husere på den defensive midtbane sammen med formstærke Valverde, der vil blive placeret foran brasilianeren. Den tredje plads skal formentlig findes mellem Modric og Kroos, hvor avisen Marca hælder til den tyske midtbane-general.

Bliver formationen derimod en form for 4-4-2, et system som Zidane har brugt adskillelige gange i nuværende sæson, kan det åbne op for teknikeren Isco, der vil skulle kæmpe med Modric eller Kroos om de resterende pladser på midtbanen. En anden konstellation han har brugt grundet et hav af skader, er formationen 4-5-1, der pålægger alt ansvaret på midtbanens kreativitet.

Marcelo eller Mendy?

Venstrebacken har før i tiden været fast besat af brasilianske Marcelo, men i den seneste tid har den offensive back fået en del kritik for sine defensive præstationer for klubben - noget som Mendy derimod har klaret væsentligt bedre. Mendy har spillet 22 kampe, hvor Marcelo har måtte "nøjes" med 19 i indeværende sæson. Venstrebacken er det eneste store spørgsmålstegn i bagkæden, eftersom Courtois har tilbagevundet sin gode form.

Rotation og de fem udskiftninger

Med den ekstraordinære regelændring der giver klubberne hele fem udskiftninger, skal Zidane adaptere sine rotationer fra kamp til kamp samt taktiske ændringer under selve kampen til det nye format. Dermed er der et utal af taktiske overvejelser, Zidane må overveje grundigt, hvis mesterskabet ikke skal ende hos Barcelona for tredje år i træk.

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik