Dortmund - Bayern München

Tyskland: Bundesligaen
Dortmund
Signal-Iduna-ParkFuld tid0-1
Bayern München J. Kimmich (43)
LineupReferatVideo

Bittert for Bayern:
Thiago ude af Der Klassiker

Af Christian Bang Jensen

Tirsdag aften tager Bayern München til Signal Iduna Park for at spille "Der Klassiker" mod Dortmund, men Bundesligaens førerhold kommer til at undvære den spanske centrale midtbanespiller.

Article image
Ritzau-Scanpix

- Thiago har ikke trænet i dag, og han kommer desværre ikke med til kampen, udtaler Bayern München-træner Hansi Flick til den tyske avis ”Bild” forud for morgendagens storopgør i Bundesligaen mellem Dortmund og Bayern München.

Thiago Alcantara sidder i øjeblikket ude med en muskelskade i hoften. Spanieren var derfor heller ikke med i weekendens 5-2-sejr over Frankfurt. Her kom franske Kingsley Coman ind ved siden af den tyske duo Joshua Kimmich og Leon Goretzka. Om det bliver den samme midtbanekonstellation ved ”Der Klassiker,” som storkampen mellem Dortmund og Bayern München kaldes, vil træner Hansi Flick dog ikke ud med. Han vil dog gerne afslører lidt af overvejelserne i forhold til kampens forløb.

- Opstillingen er min sidste hemmelighed. Men det bliver vigtigt, at vi har fart, pres, dynamik og sikkerhed i vores pasningsspil. Vi må lade bolden gøre arbejdet, vi behøver ikke afsluttet vores angreb hurtigt. Boldbesiddelsen bliver vigtig, fordi man kan slappe af med bolden. Hvis modstanderen har den, må man ud og løbe for at få den tilbage, fortæller den 55-årige tyske træner.

I sæsonens første ”Der Klassiker” vandt Bayern München 4-0 på hjemmebane, og klubben ligger forud for tirsdagens opgør på Signal Iduna Park fire point foran den direkte modstander, Dortmund.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik